REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Geçim derdi koronavirüsün önüne geçti

Çavuşoğlu: Geçim derdi koronavirüsün önüne geçti

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, esnafın geçim korkusunun korona virüsün önüne geçtiğini belirterek, hükümetin gerekli adımları bir an önce atması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2020 Pazartesi, 14:35

Vali Fuat Atik ile bir esnaf arasında geçen diyaloğun, esnafın içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdiğini belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Uzun zamandır, esnaflarımızı dolaşıp, taleplerini dinliyoruz. Denizli ve Türkiye genelinde bir çok esnaf kepenk kapattı, bir o kadarı da dayanma gücünün sınırlarına geldi ve kepenk kapatması an meselesi. Ancak, büyük firmaların vergi borçlarını bir gecede silen hükümet, asıl vergi yükünü çeken küçük esnafı daha fazla görmezden gelemez” dedi.

Korona sürecinde küçük esnafın destek adı altında daha da borçlandırıldığını ifade eden Çavuşoğlu, “Çok sayıda esnafın dükkanı aylarca kapatıldı, buna karşılık vergi ve sigorta borçlarında kolaylık sağlamak yerine kredi verilerek, esnafın daha da borçlanması sağlandı. Zaten zor durumda olan esnafın yükü daha da arttı. Artık esnafımızın dayanacak gücü kalmadı. Hükümet bir an önce bu çığlığı duyarak gerekli adımları atmalıdır. CHP olarak bu konuda atılacak adımların takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Devletin dar günlerinde esnafın yanında olması gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, “Biz önerilerimizi geçtiğimiz günlerde yayınladığımız 17 maddelik manifesto ile açıkladık. Buradan bir kez daha tekrarlıyorum: Bir an önce Esnaf Bakanlığı kurulmalı, sicil affı çıkarılmalı, esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmelidir. Kiralarda stopaj kaldırılmalı, AVM’ler haftanın bir günü kapanmalı, Esnafın sosyal güvenlik primleri, iş yerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanmalıdır. Esnafa salgın sürecinde haksız-insafsız ceza yazılmamalıdır. Devlet, esnafa olan borçlarını ödemelidir. Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmelidir. Küçük esnafımızın yanında çalışanların, kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmelidir. Kamu kurumları, iş yerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan esnafımızdan kira almamalıdır. Ertelenen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olanağı getirilmelidir. Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır. Okul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır. Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir. Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır. Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır” dedi.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 21 Ekim 2020, 07:08

Akp yi korumaya ihtiyacım yok ki adamların bir kere 10 milyon üyesi var sizlerin tabiriyle 2 milyon trol yalaka torpilli olsa yine de 8 milyon koskoca üyesi var haa İstanbul Ankara neden kaybedildiğini de biliyorum bu muhabbetleri geçtim artık .

Bilal   -  Bağlantı 21 Ekim 2020, 05:42

Haaa bu sözlerim ve yazılarımdan Akp Trolü de değilim Akp li de değilim ama şunu karıştıranlar çok Siyaset ve Politika Haso gibiler bu olayları çözsünler sonra beni meydanı boş buldu sallıyor desinler.

Bilal   -  Bağlantı 21 Ekim 2020, 05:40

Gel de düşünme şimdi Akp hata yapar yapmaz değil ama Akp özellikle orada anlaşılamayan bir Türk Politika Sistemi vardı anlayanlar anladı mesela Amerika hemen ambargo koyarım dedi doğalgaz boru hattı Türkiye den geçirirsen Barzaniye.

Bilal   -  Bağlantı 21 Ekim 2020, 05:37

Yoksa kendi ağzınızla diyorsunuz Akp megri megri okuttu hakim savcı ları yığdı eli silahlı pkk lılar gövde gösterisi yaptı hatta osman öcalana trt de yayına aldı hepsine ne ıçın yaptı güya sizin deyiminizle oy için neden Hdp liler Akp ye yanaşmadı.

Bilal   -  Bağlantı 21 Ekim 2020, 05:34

Kankanız olan Hdp ye sor Akp ne yapmaya çalışıyordu da Akp ye düşman kesildiler Hdp liler çünkü hatırlıyorsam Hdp nin istekleri yerine getirilmiş olsa idi Akp ile can ciğer kuzu sarması olurlardı acaba Chp ile ortaklık yaptıracak kadar…

Bilal   -  Bağlantı 21 Ekim 2020, 05:32

Haso meydanı boş bulmak benim haddime değil ve sallamıyorum kendi Siyasi görüşün neyse onu bunu yazıyorsun bir kere şunu ayîrt etmeniz lazım Siyaset ile Politika iki ayrı kulvardır ikisi bir tutmak ise Aptallıktır. Bu sözlerin muhatabı bellidir .

Haso   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 21:49

Brezilyalı bilal meydanı boş bulmuş sallıyor. Haburda mahkeme kurup megri megri diyen de bendim. Şehit vatan evlatlarına kelle diyen de ben. Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet durmayıp üç beş sarhoş diyen de ben. Açtırma kutuyu

Bilal   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 14:25

İkditar olmaya istiyorsanız o yolda ilerleyeceksiniz oraya buraya saldırarak değil.

Bilal   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 14:24

2007 den bu yana oy vermeyi bıraktım Akp nin hatası var elbette ama Akp hata yaptığında Chp Hdp ip saadet hata yapıyor Akp nin hatasına perde ile kapatıyorlar Akp yi aslında yenebilir ve ders verirsiniz ama istedikten sonra….

Bilal   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 14:21

Okullardan andımızı kaldırdı diye amma da kafaya taktınız ne yani Akp kaldırdı diye suçsuz Hdp mı oldu Hdp bugüne bugün Chp ip saadet deva gelecek kankası hadi biz Akp ye hesap sorarız sizler Hdp ye hesap sorabilecek mısınız Mecliste amma öttü Hdp.

horoz   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 13:12

Bilal olayları çabuk unutmuşsun ya da işine gelmiyor.Hatırlatmak isterim.Okullardan andımızı kim kaldırttı. HDP ile işbirliği yapıp ” ya bu CHP çok faşist, ne biçim sol parti, ben açılım yapacağım bana yardımcı olmuyor diye AB ye şikayet eden kim

Bilal   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 05:33

Siyaset yapılacaksa icracı 200 milletvekili bile yeterli olur ama yeter ki kararlı olun hiç dostlarımız kalmadı diye yakınıyor muhalefet eskiden dostmuyduk da bize para akışı mı sağladılar zengin mı ettiler yo hayır Ab mı aldılar yine de almıyorlar.

Bilal   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 05:29

Çıkmışlar Vatanına Milletine düşünür Siyaset yapıyorsunuz Atatürk portresine çöpe attı diye ihraç eden sizin partiniz tekrardan geri aldınız bu dikkatlerden kaçmıyor Akp nin hatası yok demem ama sizlerin de ondan yana aşağı kalır haliniz yok .

Bilal   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 05:27

Ucuz Siyasete asla kaçmayın ikditar olmak istiyorsanız Akp den daha fazla çabalamanız gerekli 2003 de Akp İkditara geldiyse asla Hdp ile işbirliği yapmadığı içindir Pkk ya hedef tahtasına oturttu sizler bunlardan bile uzak kalamıyorsunuz çıkmış

Bilal   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 05:25

Adı üstünde kücuk esnaf bunlar da Vergi borclandırmasi olmaz tam aksine Basit Usul Vergi Sistemine tabiiler Siyasi Ayak yapmayın açıklamalarınız düşündürücü ve içi boş ikditarın vergi ertelemesi yapmadığına ima etmek büyük esnafla karşılaştırmak

basicman   -  Bağlantı 20 Ekim 2020, 00:25

derdim siyaset değil,ama durum vahim..durumu biliyorlar ama ilgiyi hep başka yere çekmek bir yere kadar..artık gerçeklerle yüzleşme zamanı..vatandaş gerçekten sıkıntıda..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı