REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Kışlalı cinayeti 22 yıldır aydınlatılamıyor

Çavuşoğlu: Kışlalı cinayeti 22 yıldır aydınlatılamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın suikast sonucu aramızdan ayrılışının 22. yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2021 Çarşamba, 14:03

Bülent Nuri Çavuşoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı, eski Kültür Bakanı ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın, evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu katledilmesinin üzerinden 22 yıl geçtiğini ve cinayetin halen aydınlatılamadığını ifade etti.

Çavuşoğlu, “Türk basınına çok sayıda gazeteci yetiştirmiş, ülkesindeki gençlere aydınlanma yolunda ışık tutmuş akademisyen, siyasetçi, gazeteci – yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın hain bir suikast sonucu aramızdan ayrılışının üzerinden 22 yıl geçti. Ahmet Taner Kışlalı, Atatürkçülüğün her daim en önemli savunucularından biri olmuştur. Sadece yazılarıyla değil Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yetiştirdiği çok sayıda öğrencisiyle de Türk basınına değer katmış, aydın, çağdaş ve erdemli bir fikir insanı olarak hem siyasi hem de basın tarihimizde sembol isim haline gelmiştir” dedi.

Kışlalı’nın, yaşamının son gününe kadar cumhuriyet değerlerine bağlı, demokratik, ayrımcılığa karşı bir duruş sergilediğini anlatan Çavuşoğlu, “Ahmet Taner Kışlalı, Laik ve aydın bir Türkiye idealinin savunucusu olmuş, karanlık zihniyetler tarafından açıkça hedef gösterilse bile bu yolda doğru bildiklerinden ödün vermemiştir. Bugün aramızda olmasa da yazıları, eserleri ve yetiştirdiği öğrencileriyle, savunduklarıyla yaşamaya devam edecektir. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri doğrultusunda mücadele eden ve bu uğurda haince katledilen değerli bilim insanı ve Cumhuriyet aydını Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı aramızdan ayrılışının yıldönümünde saygı, rahmet ve özlemle anıyorum” dedi.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 22 Ekim 2021, 07:20

Bu insanlar var ya insanlar hep böyle hazır olacak birilerine veya birbirlerine suçlayarak bir çıkar elde etme Chp sanki bu ülkenin partisi değilmiş gibi hareket ediyor sorumluluk almaktan korkuyor ve kaçınıyor.Aydınlatıver o zaman Cinayeti araştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı