REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Korona yerli tohumun önemini gösterdi

Çavuşoğlu: Korona yerli tohumun önemini gösterdi

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Honaz Belediyesi’nin hayata geçirdiği Yerel Tohum Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Başkan Çavuşoğlu, korona virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde yeri tohumun öneminin daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2020 Perşembe, 11:12

Başkan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’i makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra tohum merkezini ziyaret eden Çavuşoğlu, yerli tohumun önemine dikkat çekti. Sertifikalı tohumunun zorunlu hale gelmesiyle birlikte yerli tohumların kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten Çavuşoğlu, “Sertifikalı tohumlar hibrit tohum diye bildiğimiz genetiği ile oynanmış sadece bir kere ürün alabildiğimiz tohumlar. Bu tohumlar yüksek verimli olsa da ileride ne gibi sağlık sorunları çıkaracağını bilmiyoruz. Son yıllarda domatesin kokusunu unuttuk. Atalarımızın kullandığı bu tohumlar ülkemiz için son derece stratejik öneme sahip. Özellikle korona virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde yerli tohumumuzun önemini daha iyi anlıyoruz. Belediye Başkanımız Yüksel Kepenek’e bu önemli çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Yerli tohum merkezini uzun yıllar önce planladığını ve Belediye Başkanı olunca hayata geçirme fırsatı bulduğunu belirten Başkan Kepenek de, Çavuşoğlu’na ziyaretleri için teşekkür etti ve yerli tohumdan üretilen fidelerden hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı