REKLAMI GEÇ

CHP, 9 Eylül etkinliklerini iptal etti

CHP, 9 Eylül etkinliklerini iptal etti

CHP Denizli İl Başkanlığı, Hakkâri’nin Dağlıca İlçesi’ndeki hain saldırıda 16 askerin, Iğdır’da PKK saldırısında ise çok sayıda polisin şehit olduğu haberleri üzerine,9 Eylül etkinliklerinin iptal ettiklerini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2015 Salı, 11:44

Türkiye, Dağlıca’da meydana gelen hain pusunun ardından 16 şehit verdi. Bugün ise Iğdır’dan gelen şehit haberi ile sarsıldı. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, şehitlerin ardından Türkiye’de yas ilan edilmesi gerektiğini belirterek CHP’nin 92. kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’de yapılacak etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı.

CHP 92. kuruluş yıldönümünü etkinliklerinin Genel Merkez’de olduğu gibi Denizli’de de iptal edildiğini açıklayan Çavuşoğlu, “9 Eylül 2015, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 93. ve Atamızın benim en büyük eserlerimden biri dediği CHP ‘ nin 92. kuruluş yıldönümünüdür. 9 eylül 2015 Çarşamba günü saat 18.00’de vilayet önünde ülkemizde barışı savunan, güzel yarınlara inanan tüm dostlarımızı CHP‘nin kuruluş, ülkemizin düşman işgalinden kurtuluş günüde yanımızda olma çağrısın da bulunmuştuk” dedi.

Ülkede genel yas ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, açıklamasını şöyle devam etti: “Bu günlerde ise bu birlik ve kardeşlik ortamımız bozulmaya, halklarımız karşı karşıya getirilmeye çalışılmakta ve her türlü kirli oyun sergilenmektedir. 2 gün önce Dağlıca ile bu günde Iğdır ile devam eden bu hain saldırıların ülkemizi derin bir acıya sevk ettiği bu günler toplumca yas tutmamız gereken günlerdendir. Bu nedenle öncelikli olarak ülkeyi yönetenlerin tüm ülkede yas ilan etmesi gerektiği inancındayız. Bizde Denizli CHP İl Örgütü olarak 9 Eylül partimizin kuruluşu ve ülkemizin kurtuluşu günü etkinliklerimizin tümünü iptal ettiğimizi kamuoyu ile paylaşır, şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı