REKLAMI GEÇ

CHP 96. kuruluş yıldönümünü kutluyor

CHP 96. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıldönümü kutlanıyor. Kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2019 Pazartesi, 12:34

Törenlere Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, İl Başkanı Mahir Akbaba, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Mahir Akbaba tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasını saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması izledi.

İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP’nin Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kuruluştan Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’ten demokrasiye, modern Türkiye’nin kurucusu, aydınlanmanın ve Anadolu devriminin öncüsü olması ülküsü ile hakça bir düzen için 9 Eylül 1923’te Halk Fırkası adıyla kurulduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Akbaba, “Bugün kurtuluşun ve kuruluşun partisi 96 yaşında. Bugün dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin partisi 96 yaşında. Bugün Türkiye’mizin birleştirici gücü, önce insan, önce birlik, önce Türkiye diyenlerin partisi 96 yaşında. Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katıldığı son parti kurultayındaki konuşmasında ‘Ulusa hizmet yolunda tüm varlığımızla çalışmak, tüm parti üyelerinin bozulmaz andıdır’ sözlerini bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Zira bizlere düşen görev, önderimizin mirasına sahip çıkmaktır, öyle de yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalıştık, hep çalışıyoruz, daima çalışacağız. Türkiye’miz ve farklı siyasi görüşte, düşüncedeki yurttaşlarımız için Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığı çok önemlidir. Öyle ki hemşerilerimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığından kaynaklı, farklı bir güven duygusuna sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne duyulan bu güvende boşuna değildir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk Partililer olarak üreten bir Türkiye istediklerini anlatan Mahir Akbaba, “Farklılıklarıyla özgür bir Türkiye istiyoruz. Yaratılan her artı değerin eşit dağıtılmasını, refahın yükselmesini istiyoruz. Bizler huzur istiyoruz, barış istiyoruz, adalet istiyoruz. Büyük Atatürk, devrimlerinin ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte büyük eserinizden biri olarak nitelendirdiğiniz Cumhuriyet Halk Partisinin 96. kuruluş yıldönümünde sizi bir kere daha şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.
İlke ve devrimleriniz dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmakta, özgürlük, adalet ve huzur içerisinde yaşamak isteyen Dünyadaki tüm mazlum milletlere ilham vermeye devam etmektedir. Karakteri hürriyet ve istiklal olan bizler, mazlumların güvencesi, adaletsizliğe uğrayanların gür sesi olarak gösterdiğiniz çağdaş uygarlık hedefine ilelebet yürüyeceğiz. Ne mutlu ki bizlere, senin gibi bir babanın çocuklarıyız, ne mutlu ki bizlere, böyle bir babaya böyle bir hataya sahibiz. sBugün Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk Partililerin, 96. doğum günüdür. Dev çınar, yeni filiz, 96 yıldır hep beraberiz. Bizler Cumhuriyetimizle birlikte, halkımızla birlikte çok büyük bir aileyiz. Cumhuriyetimizin, halkımızın ve partimizin 96. doğum günü hepimize kutlu olsun” dedi.

Akbaba’nın konuşmasının ardından partinin gençlik kollarında görev alan Simge Depboylu şiir okudu.

CHP’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu akşam saat 21.00’da SÇS Müzik Grubu konser verecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı