REKLAMI GEÇ

Akbaba: “29 Ocak milli kimlik cevabıdır”

Akbaba: “29 Ocak milli kimlik cevabıdır”

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba 29 Ocak Milli Direniş Günü nedeniyle açıklama yaptı, “29 Ocak 1988 tarihi Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızın Milli Kimliğini inkar eden karara karşı verilen tarihi bir cevaptır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2020 Çarşamba, 11:36

Yunanistan yargıtayının, Batı Trakya’da ki Türkleri yok sayarak; Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni 20 Kasım 1987′de kapatma kararı aldığını belirten Akbaba, bu kararın Türk azınlığı tarafından 5 Ocak 1988 tarihinde öğrenilebildiğini ifade etti.

Akbaba, “Batı Trakya Türkleri, en temel demokratik hakların başında gelen etnik kökenini ifade etme özgürlüğünün elinden alınmasını içine sindirememiş, 29 Ocak 1988 tarihinde Dr. Sadık Ahmet önderliğinde yollara dökülerek millî kimliğini özgürce yaşamak ve ifade etmek istediğini tüm dünyaya duyurmuştur. Aradan 32 yıl geçmesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin lehte kararlarına rağmen Batı Trakya Türk azınlığının millî kimliğinin halen inkâr edilmesi bugün de Batı Trakya Türkleri benzer bir anlayışla karşı karşıya bırakılmıştır. Sorunlarına çözüm bulunana kadar Batı Trakya Türk Azınlığı hukukun üstünlüğüne olan inancı ile yasal yollardan mücadelesine devam etmektedir. 29 Ocak Milli direniş gününü unutmayacak ve unutturmayacağız. Denizli’mizde yaşayan binlerce göçmen hemşehrimizin hassasiyetini, yaşadıklarını Bulgaristan göçmeni bir annenin evladı olarak paylaşıyor, Milli Direniş Günü’nde soydaşlarımızla yan yana olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bu vesile ile Milli Direniş Günü’nün öncüleri Dr. Sadık Ahmet ve arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı