REKLAMI GEÇ

CHP’li Arslan’dan sert sözler

CHP’li Arslan’dan sert sözler

CHP Denizli Milletvekili kazım Arslan, iktidar partisine sert sözlerle yüklendi. Arslan, rejimin cumhuriyetin nimetlerinden yararlananların ihanetine uğradığını, rejimle hesaplaşma gafletine düşüldüğünü, lidere itaat ve biat kültürünün değer bulduğunu ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2016 Pazar, 13:58

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, AK Parti kadrolarının devletin en temel belgesi olan anayasayı ve ettikleri yemini çiğnemeyi sürdürdüklerini, Başbakan’ın makam sevdasına kapıldığını, Saray’a yaranmak için “Anayasa ne yazarsa yazsın, şimdi fiili başkanlık durumu hasıl olmuştur. Bizim birinci görevimiz Cumhurbaşkanı’nı başkan yapmaktır” diyerek, hem sorumluluk sınırlarını aştığını hem anayasal suç işlediğini öne sürdü.

“Bir ülkede anayasayı tanımayan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı olur mu? Böyle bir iktidar ve yürütme anlayışı içinde ülkede barış ve huzur kalır mı? Siz anayasayı ve yasaları tanımazsanız acaba sizi kim tanır?” diye soran Arslan’ın açıklaması şöyle:

“İTAAT VE BİAT KÜLTÜRÜ ÖNE ÇIKIYOR”
“Siyasi iktidarda adeta anayasayı en çok deleceği sözünü veren, en hukuksuz kanunu hazırlayacağını vaad eden kabinede kendine yer buluyor. Ülkemizde hukuksuzluk hukuka dönüşürken, kişisel ihtiraslara kurban edilirken, makam ve kariyer için liyakat değil lidere itaat ön plana çıkıyor, biat kültürü değer buluyor.

“REJİMLE HESAPLAŞMA GALETİNE DÜŞÜYORLAR
Bugün Türkiye, terör ve tutarsız dış politika sorunuyla başlayan devlet krizinin tam ortasında. Şimdi de halkın oylarıyla seçilmişlerin yarattığı rejim krizi öne çıkıyor. Siyasi istikbal uğruna, teröre yardım ve yataklık ederek ülkemizi uçuruma sürükleyenler, hatalardan dönmek yerine rejimle hesaplaşma gafletine düşüyor.

“REJİM İHANETE UĞRUYOR”
Ülkemizin terörle boğuştuğu bir dönemde, her gün şehitlerimizin geldiği bugünlerde, başkanlık sevdasıyla başbakanlık yapılmaz. Lütfen kendinize gelin. Türkiye’nin başkanlık rejimine değil, barış ve huzura ihtiyacı var. İktidar sarhoşluğuyla ne yaptığınızın farkında değilsiniz. Biraz da ülkede yoğunlaşan işsizliğe, ekonomik sıkıntılara çözüm arayın.

Bugün, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile başlayan anasayı tanımama skandalı, hızını alamayıp Cumhurbaşkanı’na, Meclis Başkanı’na, Başbakan Binali Yıldırım’a sıçramıştır.

Rejimimiz, cumhuriyetin nimetlerinden faydalanan, hayal bile edemeyecekleri makamlara gelenlerin ihanetine uğramaktadır.

Devleti yönetenler, vatandaşa örnek olacaklarına, açıkça rejim düşmanlığı yapmakta ve cumhuriyeti yıkmak için çalışmaktadırlar.

Yemininde ne okuduysa her hafta bir cümlesini çiğneyen Binali Yıldırım, daha ilk günden itibaren cumhuriyetimizi yok etmek, kendilerine göre bir rejim getirmek için çalışmaktadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı