REKLAMI GEÇ

CHP’liler sandığa gidiyor

CHP’liler sandığa gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için 8 Şubat Cumartesi günü eğilim yoklaması yapılacak. Uygulanacak “fermuar sistemi” gereğince meclis üyesi adaylarının yarısını örgüt üyeleri, yarısını da örgüt yönetimi belirleyecek.

/ DENİZLİHABER / 6 Şubat 2014 Perşembe, 11:07

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, hafta sonu Pamukkale ve Merkezefendi ilçe örgütlerinin üyeleri, belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek için sandık başına gidecek. Her iki ilçenin eğilim yoklaması 8 Şubat Cumartesi günü Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirilecek. Oylama saat 8:30’da başlayıp 17:00’de sona erecek. Pamukkale ilçe örgütünün 3 bin 240, Merkezefendi ilçe örgütünün ise 2 bin 933 üyesi bulunuyor.

SIRALAMA FERMUAR YÖNTEMİ İLE OLACAK?
Eğilim yoklamasında üyeler en az 8, en fazla 16 belediye meclis üyesi adayının ismini işaretleyebilecek. Aday sıralaması belirlenirken “fermuar yöntemi” adı verilen sistem uygulanacak.

Üyelerin seçtiği isimler, 37 meclis üyesi adayı belirlenirken, en fazla oy alandan en az oy alana doğru sıralanacak. Seçim kuruluna teslim edilecek 37 kişilik nihai listede üyelerin belirlediği adaylar 1-3-5-7 olarak devam eden tek sayılı hanelere yerleştirilecek. Kontenjan adayı olmak için başvuran aday adayları ise parti örgütü tarafından 2-4-6-8 olarak devam eden çift haneli yerlere yazılacak.

Bu yöntemle meclis üyesi adaylarının sıralamasının yarısını örgüt üyeleri, yarısını da örgüt yönetimi belirlemiş olacak. Kontenjan adayı olmak için başvuran aday adayları eğilim yoklamasına girmeyecek.
Merkezefendi’den kontenjan adaylığı için 25, ön seçim yarışına girmek için 23 başvuru yapıldı. Pamukkale’den ise 24 isim kontenjan, 25 kişi de ön seçime girmek için başvuruda bulundu.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, her iki örgütün üyelerini Cumartesi günü yapılacak eğilim yoklamasına katılmaya çağırdı. Çavuşoğlu, “Adaylarımızı belirlerken tabanımızın sesine de kulak veriyoruz. Hem belediye başkan adaylarını, hem de meclis üyesi adaylarını belirlerken uyguladığımız yöntem, CHP’yi üyelerimizle birlikte yönettiğimizin göstergesidir. Üyelerimizin, sandık başına giderek, yaşadıkları kentin geleceğine dair kendilerine verilen söz hakkını kullanmalarını rica ediyorum”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı