REKLAMI GEÇ

Keskin: Katliam boyutuna ulaştı

Keskin: Katliam boyutuna ulaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye’de iş kazası sonucu ölümlerin katliam boyutuna ulaştığını öne sürerek, ‘’ AKP iktidarı dönemde yaklaşık 12 bin emekçi hayatını kaybetmiştir. Analar ağlamasın edebiyatı yapanların ne acıdır ki bu ölümler karşısında vicdanları nasırlaşmış durumdadır’’ dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2014 Pazar, 16:56

İstanbul’da 3.köprü inşaatında göçük sonucu 3 kardeşin hayatını kaybetmesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan  Keskin, ülkede emeğiyle geçinen insanların ölümle burun buruna bir yaşam sürdüğünü belirtti. Keskin, İş kazası sonucu ölümlerde Türkiye’nin Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü olduğunu kaydederek, ‘’Bu bir utanç tablosudur. Türkiye’nin alnında kara bir lekedir’’ diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, geçtiğimiz Mart ayında sadece 110 kişinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini vurgulayarak, ‘’İş kazası sonucu ölümlerin cinayetten bir farkı kalmamıştır. Çünkü, devletin ciddi bir denetim eksikliği söz konusudur. Bu konuda taşeronlaşmanın önüne geçilmemiş, tam aksine teşvik edilmiştir” dedi.

AKP iktidarı döneminde 12 bin emekçinin hayatını kaybettiğini belirten Keskin, açıklamasına şöyle devam etti:
“AKP İktidarının aymaz tavrı, emekçinin kabusu haline gelmiştir. Grizu patlamasını ve meydana gelen ölümleri bile ‘kader’ diyecek kadar vurdumduymaz bir akıl pusulasıyla değerlendiren iktidar, cennet vatanımızı emeğiyle geçinen insanlar için adeta cehenneme çevirmiştir. Kendilerinin rüşvet ve yolsuzluk olaylarına gösterdikleri duyarlılık, işçinin hayatı söz konusu olunca vurdumduymazlık olmuştur. Anlaşılan Türkiye’de hayat ampulgillere güzel, emekçilere gazeldir. Hem analar ağlamasın edebiyatı yapacaksın, hem de anaları evlat ölümleriyle kaderine terk edeceksin. AKP iktidarsa ölüm kaçınılmaz hale gelmiştir. Bunun hesabını veremeyenlerin vicdanları da nasırlaşmış durumdadır.’’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı