REKLAMI GEÇ

Karaca’dan Özkan’a “Boş işler” tepkisi

Karaca’dan Özkan’a “Boş işler” tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi için CHP tarafından verilen yasa teklifinin Ak Parti tarafından reddedilmesinin ardından yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşa takılanların hak mücadelesini boş işler diye nitelendiren Ak Parti Grup Başkan Vekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ı eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2019 Çarşamba, 14:52

Meclis’te emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yapılan görüşmeye, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın söylediği “Boş işler” sözü damga vurdu.

Özkan’ın sözlerinin ardından CHP’den sert tepki geldi, sosyal medya bu söz ile sallandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da Meclis’te söz aldı ve Özkan’ı eleştirdi.

Karaca, “Biraz sonra anlatacaklarıma emeklilikte yaşa takılanların hak mücadelesinin Parlamento çatısı altında çözülmesine “boş işler” diyen Grup Başkan Vekili Cahit Özkan bunlara da boş sözler diyebilir ama biz milleti temsil ediyoruz, boş işlerle değil, milletin bizden istedikleri için mücadele etmek zorundayız” dedi.

EYT üzerinden AK Parti’nin doğa ve çevre üzerine yaptığı çalışmaları da eleştiren Karaca, Ak Parti genel Başkanı Erdoğan’ın “ormanlık alanları betona çevirme gayretinde olanlar var. Kapitalizm nelere muktedir” dediğini, ancak söyledikleriyle yapılanların birbirine zıt olduğunu hatırlattı.

TBMM’ye Van Gölü kıyısına 25 dönümlük yeni sarayın kıyı kanunundan muaf tutulması teklifi getirilmesini gündeme taşıyan Karaca, AK PARTİ Genel Başkanı’nın yeni bir lügat oluşturduğunu ve bu yeni lügate göre de toplumu avutmaya, uyutmaya çalıştığını söyledi.

Karaca, “Hani zamma ‘fiyat ayarlaması’, ‘fiyat güncellemesi’ deniyor ya artık özelleştirmeye de ‘işletme hakkının devri’ diyoruz. AK Parti’nin Genel Başkanı ne dedi? ‘Tank Palet Fabrikasının özelleştirmesi söz konusu değildir, işletme hakkını devrediyoruz’ dedi. Yani bal gibi, millî savunma sanayimizin en önemli fabrikalarından birini uçan sarayın diyeti olarak Katar Emiri’ne yirmi beş yıllığına peşkeş çekip özelleştiriyorsunuz!” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı