REKLAMI GEÇ

CHP heyetinden Tabip Odası’na 14 Mart ziyareti

CHP heyetinden Tabip Odası’na 14 Mart ziyareti

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve ilçe başkanları Denizli Tabip Odası’nı ziyaret etti. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durum ele alındı. Sohbetin ana konusu ile ülkeyi terk eden doktorlar oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2022 Pazartesi, 11:49

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, İl ve ilçe yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Denizli Tabip Odası’nı ziyaret etti.

Denizli Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay ve oda yöneticileri tarafından karşılanan CHP Heyeti, zor şartlar altında görevlerini yürütmeye çalışan doktorlar ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı. Başkan Çavuşoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözünü hatırlatarak; “Hiçbir doktorumuzun ülkemizi terk etmesini istemiyoruz” dedi.

Sağlık hizmetlerinin her toplumda en vazgeçilmez temel ihtiyaçların başında geldiğine dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Ancak ülkemizde sağlık sistemi, AK Parti iktidarının, 20 yıldır uyguladığı yanlış sağlık politikaları nedeniyle sorunlar yumağı haline gelmiştir. Üstelik Covid-19 süreci ile bu problemler çok daha fazla artmış ve derinleşmiştir. Bugün, sağlık sektöründe çalışan, hasta bakıcısından başhekimine, sağlık teknikerinden hemşiresine kadar tüm sağlık çalışanlarının çözülmeyi bekleyen çok önemli sorunları vardır. Covid-19 salgının başından itibaren ülkemizdeki sağlık çalışanları toplum sağlığı için kendi hayatlarını riske atmıştır” dedi.

‘HAKLARI ÖDENMEDİ’

Uzun saatler boyunca, evlerine gitmeden, ailesini, yakınlarını göremeden, fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerinin “hakları ödenmez” sözü ile geçiştirildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Sağlık çalışanlarının ekonomik koşullarını düzeltecek tek bir adım bile atılmamış, özlük haklarında da hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir torba kanun içinde getirilen doktorların mali ve özlük haklarına ilişkin düzenlemeler, kapsamının genişletileceği bahanesi ile geri çekilmiştir. Söz konusu maddelerin geri çekilmesinin üzerinden 3 ay geçmiş olmasına rağmen, sağlık çalışanlarının maaşlarını iyileştirecek, çalışma koşullarını düzeltecek hiçbir düzenleme TBMM’ye getirilmemiştir. Sonuç olarak özveri ile mesleğini yapan sağlık çalışanlarının ‘hakları ödenemez’ denilmiş ve gerçekten de sağlık çalışanlarının hakları ödenmemiştir” diye konuştu.

‘SORUNLAR GÖRMEZDEN GELİNEMEZ’

Covid-19 salgını ile sorunları derinleşerek daha büyüyen sağlık çalışanlarının, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları için çareyi yurtdışında aramaya başladıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Yurtdışına çıkmak için Türk Tabipleri Birliği’nden ‘iyi hal’ belgesi alan hekim sayılarına ilişkin veriler kelimenin tem enlemiyla kaygı vericidir. 2017 yılında 482, 2018’de 802, 2019 yılında bin 47, 2020 yılında 931, 2021 yılında ise bin 405 olmak üzere, son 5 yılda toplam 4 bin 667 doktor yurtdışına gitmiştir. Türk Tabipleri Birliği verilerine göre; yurtdışına gitmek için ‘iyi hal’ belgesi alan doktor sayısı 2012’de 59 iken bu sayı 2021 yılında bin 405’e çıkmıştır. 10 yılda yurtdışına giden doktor sayısı yaklaşık 25 kat artmıştır” dedi.

SORUNLARI ÇÖZMEK İKTİDARIN GÖREVİ

Doktorların yaşadıkları sorunların çözülmediğini, daha da artarak devam etmesi nedeniyle çareyi yurtdışına gitmekte bulduklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı tarafından; ‘giderlerse gitsinler’ denilmesi kabul edilemez. Türkiye’nin akademik açıdan en başarılı gençleri arasından seçilen, uzun yıllar eğitim alan, her türlü zorluk karşısında mücadele eden, canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın, ülkemizde kalmalarını sağlamak iktidarın görevidir. İktidarın görevini yerine getirmek yerine ‘giderlerse gitsinler’ şeklinde doktorları hedef göstermesi kabul edilemez bir yaklaşımdır. Sağlık çalışanlarına verilen sözler derhal yerine getirilmeli, ekonomik şartları iyileştirilmeli, çalışma koşulları düzeltilmeli, sağlıkta şiddetin engellenmesi için daha etkin yasalar çıkarılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başta salgın döneminde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımız olmak üzere, görevleri başında hayatını kaybeden bütün sağlık çalışanlarını minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı