REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, Kaftancıoğlu’na verilen cezayı eleştirdi

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, Kaftancıoğlu’na verilen cezayı eleştirdi

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasını sert bir dille eleştirdi. Çocuşoğlu, “Onama kararı, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2022 Çarşamba, 15:49

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, partisinin il merkezi önünde bakın açıklaması yaptı. Çavuşoğlu’nun basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve partililer katıldı.

Ülkenin, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçtiğini öne süren Çavuşoğlu, “İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır” dedi.

Saray rejiminin İstanbul başta olmak üzere, kaybettiği belediyelerin hazımsızlığını yaşadığını iddia eden Çavuşoğlu, “Bu hazımsızlığın, yerel seçimlerden sonra, iktidarını kaybedeceği korkusuna dönüştüğünü görüyoruz, yaşıyoruz. Saray rejimi, iktidarını kaybedeceği korkusuyla toplumun her kesimindeki despotik baskılarını giderek artırıyor. Ancak korkunun ecele çaresi yok. Çare millettir, demokrasidir, sandıktır” dedi.

İktidarın ülkeyi ekonomik ve siyasi uçuruma sürüklediğini savunan Çavuşoğlu, “Gündelik popülist politikalarla varlığını çaresizce sürdürmeye çalışan Saray rejiminin iktidarını kaybetme korkusu, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ve siyaset yapma yasağı ile vücut buldu. O nedenle yasaların, bilimin, sanatın, insan haklarının rafa kaldırıldığı bu karanlık ortamda, 2019 yılındaki Ağır Ceza Mahkemesi kararına nasıl şaşırmadıysak, Yargıtay kararına da şaşırmadık. Çünkü biliyoruz ki, kamuoyu vicdanını yaralayan ve adalete olan güveni bir kez daha sorgulatan bu kararın kaynağı hukuk değil Saray rejimidir. Ülkemizde hukuk vesayet altındadır. Adalet yok edilmiş, anayasa rafa kaldırılmıştır. İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar da, hukuk ve adalete göre değil, Sarayın vesayetçi rejiminin diliyle yazılmıştır. Bu karar, hukuksuz bir karardır. Millet adına verilmeyen bu karar, vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüz olacaktır. Bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye’dir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı