REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu: Yurttaşı elektrik çarptı

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu: Yurttaşı elektrik çarptı

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2014’ten bu yana elektrik faturasının 2.2 kat, dağıtım bedelinin ise 3 kat arttığını söyledi. Çavuşoğlu, CHP iktidarında elektrik dağıtım şirketlerinin değil, vatandaşların kollanacağını vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2021 Cuma, 12:40

CHP, 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminden bugüne kadar elektrik faturalarındaki değişimi gözler önüne serdi. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ocak 2014’te bir hanenin 277 kilovatsaat olan tüketiminin 100 liralık bir fatura olarak yansıdığını, Ocak 2021’de ise aynı tüketim 220 lira 50 kuruş olarak fatura edildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Başka bir deyişle Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez Cumhurbaşkanı seçildiği 2014’ten bugüne kadar vatandaşların ödediği elektrik faturası 2.2 kat arttı. Ayrıca 2014 yılında 100 liralık elektrik faturasının 21.04 lirası dağıtım bedeli olurken; 2021’de bu bedel 3 kattan fazla artarak 68.26 liraya çıktı. Bu durum tek adam sisteminde vatandaş yerine özelleştirilen dağıtım şirketlerinin kollandığını da gösterdi” dedi.

81 İLDE DAĞITILMASI PLANLANIYOR
Partisinin elektrik ile ilgili çalışmasının broşür haline de getirildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Elektrik faturasındaki artışın gözler önüne serildiği broşür, ‘tek adam aş elektrik faturası’ başlığıyla 81 ilde parti örgütü aracılığıyla yurttaşlara da dağıtılması planlanıyor. Erdoğan’ın ilk kez seçildiği 2014 yılından bugüne kadar elektrik faturasındaki artışın ayrıntısıyla yer aldığı broşürde, ‘Elektrik tüketimi bütçenizi sarsar, cüzdanınız için yüksek çarpma riski barındırır7 uyarısı yer alıyor” dedi.

‘TEK ADAMIN FATURASI VATANDAŞA’
CHP’nin iktidarında elektrik dağıtım şirketlerinin değil, vatandaşın kollanacağını kaydeden Çavuşoğlu; enerji kooperatifleri aracılığıyla halkın enerjide söz sahibi olacağını ifade etti.

Çavuşoğlu, “Enerji üretiminde de tüketiminde de önceliğimiz halkımız, esnafımız, çiftçimiz ve sanayicimiz olacak. Enerji verimliliğinde örnek uygulamalarımızla sanayicimize nefes aldıracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı