REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Gönenç: BAKIN AKP NELER YAPIYOR?

CHP İl Başkanı Gönenç: BAKIN AKP NELER YAPIYOR?

Gönenç’ten önemli iddialar: Meçhul broşürleri AKP bastırıyor, belediye veriyor, üniversite öğrencileri para karşılığı dağıtıyor. Evlere kendini avukat olarak tanıtan bir kadın, telefon açıp “hukukçular evet diyor siz de evet deyin” diye istekte bulunuyor!

/ DENİZLİHABER / 7 Eylül 2010 Salı, 17:28

Denizli’de isimsiz ve provokasyona yönelik afişlerin dağıtıldığına dair bir açıklama da CHP’den geldi. CHP İl Başkanı Zafer Gönenç imzasız afiş ve broşürlerin AKP tarafından yapıldığını iddia edenlerden.

“Kimse değirmenin suyunun nereden geldiğini sormayacak sanıyorlar”
Gönenç, AKP’nin millet adına karar aldığını ve il merkezindeki bilboardları ”Denizlili Memurlar Evet diyor, Engelliler evet diyor, esnaf evet diyor, hukukçular evet diyor, işçi evet diyor” afişlerle doldurduğunu ileri sürdü. Gönenç ”Son iki gündür Denizli sokakları, bina cepheleri ve kiralık ilan tahtaları faili meçhul evet afişleri ile kaplandı. Evlere ve işyerlerine imzasız broşürler bırakılıyor. Genç hukukçular platformu adında, olmayan bir kurum adına broşürler dağıtılıyor. Sahibinin sesi gazetelere imzasız, tam sayfa evet ilanları veriliyor. Çanak sorularla reklam röportajları yayınlanıyor. Kimse değirmenin suyunun nereden geldiğini sormayacak sanıyorlar” dedi.

“Avukat bayan telefonla evet istiyor”
Evlere sahte meslekler ve isimlerle telefon açılarak ” Evet” oyu istendiğini belirten Gönenç; ”Evlere kendini avukat olarak tanıtan ve avukat olmayan bir hanım, kimliğini gizleyerek telefon açıyor ve evet oyu verilmesini istiyor. Bu hanımın aradığı numarayı biz arıyoruz karşımıza kimse çıkmıyor. Her şey gizli, ama evet oyu verilmesi isteği açık ve tehditkar. Tam da tele kulak hükümetinin başvuracağı gizli kapaklı yöntemler bunlar” dedi.

“Broşürleri belediyeden alıyorlar”
Gönenç: ” Broşürlerin altında imza yok, güya bastıran belli değil, ama dağıtan belli. Denizli Belediyesine bağlı şirketlerde çalışan işçiler. Parkları sulama, çöpleri toplama görevlerini bırakıp, sabahtan akşama kadar imzasız EVET broşürleri dağıtıyorlar. Başlarında onları yönlendiren eli telsizli görevlilerle birlikte. Konuyu araştırmak için sokaklara çıktık, genç öğrencilere rastladık günlük 20 TL yevmiye karşılığı broşür dağıttıklarını, broşürleri belediyeden aldıklarını söylediler. Ama bu durumdan belediyenin haberi yokmuş meğer. Bak sen şu belediye işçilerin işgüzarlığına. Kimseye sormadan, mesailerini bırakıp üstelik yasa dışı broşürleri dağıtıyorlar. Ayıptır beyler, bu yaptığınıza kargalar güler. İhaleler yandaş şirketlere, şirketler de broşür dağıtmaya. Al gülüm ver gülüm, ne güzel alışveriş” dedi

“Şikayet ettik”
Asılan pankartlar ve afişlerle AKP’nin halk adına karar aldığını belirten Gönenç: ”Ey AKP yöneticileri, Bu insanların tamamı adına karar verme yetkisini kimden aldınız? Toplumun iradesine ipotek koyma hakkını nereden buluyorsunuz? İlan tahtalarını pervasızca kullanmak ve tümünü işgal etmek anayasanın eşitlik ilkesine aykırı değil mi? Belediyeye bağlı şirketler aracılığıyla işçileri ve yevmiyeli gençleri kullanmak hangi vicdana sığar? Denizli halkının tamamı evet diyorsa ve bunu biliyorsanız bu telaş, bu hukuk tanımazlık niye? Hani valilikte yapılan toplantıda alınan kararlar? Hani Seçim kanunu ve YSK’nın propaganda yasakları? Madem herkes evet diyor, niye korkuyorsunuz? Bekleyin 5 gün sonra Denizli halkı ne diyor göreceksiniz. AKP’nin yürüttüğü faili meçhul evet kampanyası ve bilboardlar hakkında Denizli Merkez İlçe Seçim kuruluna başvurup, şikayetimizi bildirdik, bekliyoruz” dedi.

”Mazlum edebiyatı yapanlar zalim oldular”
Gönenç sözlerinin sonunda ”AKP’liler milletvekiliyle, belediye başkanıyla, belediye emrindeki kaynaklar ve elemanlarla, tüm devlet olanaklarını ve kamu gücünü kullanarak abanıyorlar. Ama Denizli halkını tanımıyorlar. Halk ezberi bozdu, pahalı kampanyalar ve göz boyamalar tepkiye . Mazlum edebiyatı yapanlar zalim oldular. Halk sandıkta hukuk tanımaz zalimlere dersini elbette verecektir. Denizli halkı baskıya “HAYIR” diyerek çifte bayram yapacaktır. Bu vesile ile halkımızın Ramazan Bayramını barış, sevgi ve demokrasinin egemen olduğu bir dünyada yaşamak dileği ile kutluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı