REKLAMI GEÇ

Yavaştan öyle bir cevap geldi ki!

Yavaştan öyle bir cevap geldi ki!

CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, AK Parti İl Başkanı Avni Örki’nin partilerine yönelik polemik dolu eleştirilerine demokrasiden vurgu yaparak karşılık verdi. “Biz birileri yat deyince yatıp otur deyince oturmuyoruz”

/ DENİZLİHABER / 24 Şubat 2012 Cuma, 16:28

Yavaş, AK Parti İl Başkanı Örki’nin CHP’nin delege seçimleri ve tüzük değişikliği ile ilgili olarak seviyesiz, yakışıksız ve demokrasi kültüründen yoksun içerikte bir açıklama yaptığını savunarak,”Siyaseten akıl fakiri bir konuma düşmüştür.”dedi.

CHP İl Başkanı konu hakkındaki yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ”CHP’de delege seçimleri üyelerin özgür iradesiyle yapılır. AKP’de olduğu gibi birilerinin başrolü oynadığı biat kültürüyle değil. Onlarda birileri ”otur” der, herkes oturur.”Yat” der, herkes yatar. Üye olmanın bilinci ve sorumluluğunun hiç önemi yoktur. Cemaat dokulu bir siyaset anlayışını ne gariptir ki demokrasi zannederler ve kendilerini avuturlar. Sonra da etik olmayan siyasi bir üslupla boş boş konuşurlar. Doktor eşinin Buldan’dan Denizli’ye görevlendirilmesini demokrasi zanneden bir anlayışla, teokratik siyaset kültürünü demokrasi olarak yorumlayan anlayış arasından hiçbir fark yoktur. Al birini vur ötekine. AKP İl Başkanı, partimizin kurultayı için de boyundan büyük sözler sarf etmiştir. Partimizde tüzük değişikliği konusunda farklı görüşlerin aynı noktada buluştuğu bir gerçektir. Yaratılmaya çalışılan siyasi kirlilik CHP’yi yıpratmaya yöneliktir. Partimiz bu çerçevede kurultaydan güçlenerek çıkacaktır. Ancak, siyaset bilgisi ve kültürünün seviyesini ucube açıklamalarıyla ortaya koyan AKP İl başkanı, halk arasında yaygın bir tabir olan ”Maydanoz olma” ya soyunmuştur. Bugün maydanoz olmaya kalkanlar, yarın acı soğan gibi siyaset tarlasında boy vermeye yeltenirse kimse şaşırmasın. Bizler zavallılıklara gülüp geçeriz. Ama, haddini aşan hoyrat yaklaşımlara da demokrasi kültürü içinde hak ettiği dersi vermesini de iyi biliriz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı