REKLAMI GEÇ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Denizli’de

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Denizli’de

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, iki günlük ziyaret için geldiği Denizli’de gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Denizli teşkilatları ve partili kadınları öven Köse, iktidara yüklendi. İktidarın 14 yılda ülkeyi getirdiği noktanın ortada olduğunu belirten Köse, “O halde de, bu halde de mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2016 Perşembe, 12:36

CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse 2 günlük program için Denizli’ye geldi. Ziyaretlerine sabah erken saatlerde Bozkurt’tan başlayan Köse ve beraberindekiler, burada ilçe teşkilatı ve kadınlar ile bir araya geldi.

İL TEŞKİLATINDA BASIN TOPLANTISI
Bozkurt’un ardından il teşkilatına geçen Fatma Köse ve beraberindekiler, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Ziyarete ilişkin değerlendirme bayan İl Başkanı Teoman Sancar, dünyanın modern geçinen ülkelerinden çok önce kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin ülkenin temel taşı olduğunu söyledi.

Milletlerin uzaya gittiği dönemde Türkiye’de hala kadının kısıtlanması, eve kapatılmasına yönelik yolların arandığını anlatan Sancar, bunun önündeki en önemli engelin CHP olduğunu söyledi.

DENİZLİ TEŞKİLATINA ÖVGÜ
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse konuşmasına Denizli teşkilatını överek başladı. Denizli örgütünün güçlü, kendine güvenen bir yapıda olduğunu, yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını belirten Köse, “Temennim bu enerjinin Anadolu’nun diğer illerine de yayılmasıdır. 79 ilde çalışma yaptım, Denizli’deki kadının gücünü başka yerde görmedim. Bu enerjiyi Anadolu’ya yaymak için yoluma devam edeceğim” dedi.

“TECAVÜZ VE İSTİSMAR BU DÖNEMDE ARTTI”
Konuşmasında iktidara da yüklenen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 14 yılda ülkenin getirildiği noktanın ortada olduğunu söyledi. Devleti kanun hükmünde kararnameler ile devletin düzenlenmesine devam edildiğini ifade eden Köse, “Analar ağlamasın edebiyatı yapan iktidar, analar üzerinden siyaset yapmakta, evladını toprağa veren şehit annelerinin acısı yüreklerimizi yakıyor. Kadına taciz ve tecavüz yine bu iktidar döneminde artmıştır, Çocuklara cinsel istismar ve çocuk gelin vakalarında dünya birincisi olmamız, iktidarın toplumu dini referanslara göre dizayn etme zihniyetini açık olarak ortaya koymaktadır” dedi.

ÜÇOK’UN İZİNDEN GİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Cumhuriyet ve değerleri sayesinde sesini yükselten ve hakkını arayan, hak ve eşitlik mücadelesi veren kadınların da olduğunu anlatan Köse, “Bunlardan biri de 26 yıl önce 6 Ekim 1990’da demokrasi ve laiklik mücadelesi verirken suikast sonucu katledilen Doç. Dr. Bahriye Üçok’tur. Üçok hurafeleri değil, bilimi savunan, laiklik olmadan ülkenin özgürleşmeyeceğini düşünen bir ilahiyatçıydı, siyasal islama karşıydı. Bizler onun yolundan ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

O HALDE DE, BU HALDE DE…
Cumhuriyet’in kendilerine yüklediği misyonu yerine getirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirten Fatma Köse, “O halde de, bu halde de mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Mevcut iktidarın CHP’nin kadınlarının gücünü hissetmesini istiyorum. Biz geliyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından İl Kadın Kolları Danışma Toplantısı basına kapalı olarak yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı