REKLAMI GEÇ

CHP kurmayları yüzde 20’lik su zammını protesto etti

CHP kurmayları yüzde 20’lik su zammını protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimi ve belediye meclis üyeleri yaptıkları basın toplantısı ile Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 20’lik su zammını eleştirdi. CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, alınan bu zam kararından geri dönülünceye kadar eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2019 Perşembe, 14:17

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin son yaptığı meclis toplantısında 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak yüzde 20’lik zam kararına tepkiler devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Yönetimi ile belediye meclis üyeleri Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısı ile zammı eleştirdi. CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, “Seçimden önce söylenenlerle, seçimden sonra yapılanlar birbirini tutmuyor” deyip Büyükşehir Belediyesi’nin seçimden sonraki en büyük icraatının yüzde 20’lik zam olduğunu söyledi.

Yapılan su zammının haklı gerekçelerinin olup olmadığının anlaşılamadığını, bu yapılanın “Suya zam yok” söylemlerinden sonra vatandaşın cebine göz dikmekten başka bir anlam taşımadığını belirten CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Belediye Başkanı Osman Zolan’dan zammı haklı gösterecek maliyet artışlarının açıklamasını istedi. Ayrıca İl Başkanı Akbaba, bu zammın göz yumulan kaçak kullanımların faturası olup olmadığını da merak ettiklerini dile getirdi.

 CEVABI BEKLENEN SORULAR
CHP İl Başkanı Mahir Akbaba yapılan toplantıda su zammı ile Büyükşehir Belediyesi’nden cevabı beklenen soruları sıraladı. Başkan Akbaba, “Sondajlarla alınan yeraltı suları şebekeye mi, yoksa tarımsal sulamaya mı veriliyor? Bu konuda kontrol var mı? Yoksa bu kullanımlar kaçak mı? Bu zam göz yumduğunuz kaçak kullanımların faturası mıdır? DESKİ marifetiyle alınacak bu zamlı tarifeler Büyükşehir Belediyesi’ne katkı ya da denkleştirme için mi kullanılacaktır? Su zammı sırasında kademelerde ayarlamalar yapılmış mıdır, eğer yapıldıysa buda zaten hali hazırda farklı bir zam yöntemi değil midir? İçme suyu için ne kadar borçlanma yapılmıştır, bunu kamuoyu ile şeffaflık ve dürüstlük ilkesi gereği paylaşılması zorunluluk değil midir? Sıradaki zamlar park bahçe düzenlemelerine katkı payı asfalt katkı payı ve kaldırım düzenleme katkı paylarına mı yapılacak? Yoksa yüzyılın altyapı projesi bitmiş, borçları mı başlamıştır? Yoksa bu zamlar altyapı ve şebeke suyu için alınan yüksek faizli fahiş kredilerin ödeme zamanı geldiği için mi yapılmaktadır? Yoksa yandaşa verilen usulsüz ihaleler nedeniyle yaratılan kamu zararlarının karşılanması için mi vatandaşın cebine göz dikilmektedir? Yoksa devletin malı denizi bitirdiniz onun için mi bu kadar yüksek oranda yüzde 20’lik bir zam yapıyorsunuz? Tüm bu soruların cevabını yalan ve dolanla değil rakamlarla verilmelidir” dedi.

BİRLİKTE HAREKET ÇAĞRISI
Konuşmasının devamında Büyükşehir Belediyesi’nin şehir suyunun içilebilir olduğu konusunda boy boy reklam yaptığını ama neden şehir suyu içmeyip kamyonlarca şişe suyu alındığının da cevaplanması gereken sorulardan olduğunu belirterek, “Sayın başkan Zolan seçimden önce 2019’da suya zam yok demişti, şimdi ne oldu da durum değişti merak ediyoruz. Yine seçimden önce söylenenler yalan mı oldu? İstanbul Büyükşehir Belediyesi işyerlerinde yüzde 40 konutlarda yüzde 10 indirim yapabiliyorken, Denizli’de yüzde 20’lik zammı ne gerektiriyor?” diye sorularına devam etti.

Diğer taraftan vatandaşlar adına su zammının geri çekilmesini talep ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Mahir Akbaba, zamlara ve krizin faturasını ödemeye dur demek için tüm sivil toplum kuruluşlarını, odaları, dernekleri, vakıfları, baroya, borsaya, kooperatifler ile esnaf ve sanatkarlar birliklerine çağrı yaptı ve “Birlikte hareket edelim” diye seslendi. Ayrıca Akbaba, su zammının geri alınıncaya kadarda eylemlerinin devam edeceğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı