REKLAMI GEÇ

Horzum’dan imam hakkında suç duyurusu

Horzum’dan imam hakkında suç duyurusu

Bayramyeri Cami İmamı F.T. sosyal medyadan terbiye sınırlarını zorlayan bir paylaşım yapmış, tepkiler de beraberinde gelmişti. Müftülük ve kaymakamlık imam hakkında başlattığı idari soruşturmayı sürdürürken, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, imam hakkında Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2020 Çarşamba, 17:08

Denizli’nin en kalabalık cemaate sahip camilerinden biri olan Bayramyeri Camisi’ne bir yıl önce atanan imam F.T.’nin kişisel facebook sayfasından yaptığı paylaşım tepkilerin odağındaki isim haline gelmişti.

İmam F.T, din görevlilerini eleştirenlere “İmamlardan rahatsız olan güruh” diye hitap etmiş, “Elbet önümüze geleceksiniz. O zaman pamuk yerine, rakı şişesi tıkacağız haberiniz olsun” diye paylaşım yapmış, tepkiler artınca da paylaşımı kaldırmıştı.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU
İmamın terbiye sınırlarını zorlayan paylaşımı nedeniyle Müftülük ve kaymakamlık tarafından başlatılan idari soruşturma sürerken, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, konuyu yargıya taşıdı.

İmam F.T. hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Horzum, “İdari soruşturma bir türlü sonuçlandırılmıyor. Ancak, bu suçun adli boyutu da var. Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, hakaret içeren bu paylaşım cezasız kalmamalı” dedi.

Suç duyurusunda imamın 22-23 Mart tarihlerinde kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptığını hatırlatan Horzum, ‘İmamdan rahatsız olan güruh elbet önümüze geleceksiniz, o zaman pamuk yerine rakı şişesi tıkacağız haberiniz olsun’ yazdığını ve sonuna da alaycı bir kahkaha emojisi eklediğini ifade etti.

Horsuz suç duyurusunda devamla şu görüşlere yer verdi:
“Her şeyden önce Bayramyeri mevki, Denizli’nin tarihi ve sosyal açıdan, en merkezi aynı zamanda ticari hayatın en önemli yerlerinden olup sembol bir nokta olarak kabul edilmektedir. Bu mevki de görev yapan bir din görevlisi, meslektaşları arasından en donanımlı olabilecekler arasından seçilmektedir. Zira bu caminin bulunduğu yer sebebiyle muhtemel cemaati, en seçkin bürokratlar, iş ve ticaret dünyasına yön verenlerden oluşmaktadır.

Gerek anayasamız, gerekse yasalarımız, toplumu din konusunda aydınlatma görevini, Diyanet İşleri Başkanlığı’na tevdi etmiştir. Söz konusu kurumun bu görevi ifada, en önemli aktörleri, yerel halkla birebir teması olan cami imamlarıdır. Bu sebeplerle imamlar, ülkemizde çok önemli bir görev ifa etmekte, toplumsal hareketlere ve tepkilere yön vermekte çok etkili bir yönleri bulunmaktadır. Zira, ülkemiz demokrasisine karşı yapılan ‘15 temmuz 2016’ darbe girişiminde dahi, tüm camilerden yapılan anonslar ile din adamlarının etkili yönlendirmeleri ve demokrasi bilincini savunanlar sayesinde, Türkiye cumhuriyeti demokrasisi halen ayaktadır.”

Bu paylaşımı yapan imamın 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216 ve 257. maddeleri gereğince cezalandırılmasını isteyen Horzum, “Şüphelinin, sosyal medya paylaşımı tüm yerel ve ulusal basında haber olmuş ve yine Merkezefendi kaymakamlığı ve ilçe müftülüğünce, ‘idari inceleme’ başlatılmış, tüm bunlar kamuoyunda galeyan oluşturacak, kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek mahiyettedir. Haber sitelerinde ki yazılar ve sosyal medya paylaşımlarından anlaşılacağı üzere, TCK’nın 216. maddesindeki suçun unsurlar gerçekleşmiştir. Yine söz konusu sosyal paylaşım sitesinde yapılan paylaşımlar, Yargıtay kararları gereği aleniyet unsurunun gerçekleşmesi için yeterlidir. Zira şüpheli bir devlet memurudur ve dini konularda halkı aydınlatma ve kanunlarla belirlenmiş görevleri ifa etmekle yükümlüdür. Görevini kötüye kullanma ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kişi konumundadır” dedi.

Yorumlar

ERSAN TUNCER   -  Bağlantı 2 Nisan 2020, 10:01

Hz. Muhammed ( sav ) imamları kendi varisleri olarak tanımlamıştır. Amam bu imam gibi müsveddeler, bu tanıma asla layık değil. Bunlar imamlığı perde olarak kullanıp, kinini, nefretini, ahlaksızlığını halkın üzerine kusan dalalet içindeki gafillerdir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı