REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi’de başkan Ali Osman Horzum

CHP Merkezefendi’de başkan Ali Osman Horzum

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi 3. Olağan İlçe kongresi tamamlandı. Saat 11.00’de başlayan ilçe kongresinde 3 aday yarıştı, yarışı Ali Osman Horzum önde tamamladı. Horzum 176 oy alırken, Tolga Varlıker 159, Osman Saruhan 75 oy aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2019 Pazar, 18:58

Denizli’de en çok adayın olduğu ilçe olan Merkezefendi İlçe Başkanlığı için yarış tamamlandı. CHP üyelerinin akın ettiği CHP Merkezefendi 3. Olağan İlçe Kongresi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver‘nin divan başkanlığında yapıldı. Kongreye Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver’in gündem değerlendirmesi ile devam etti. Kongrede ilk önerge Namık Kemal Arı ve yeterli imza sayısını oluşturacak kişiler tarafından divan Başkanlığına sunuldu. Kongrenin blok listeler ile yapılmasını öneren dilekçe oy birliği ile kabul edildi.

Kongrede CHP Merkezefendi İlçe Sekreteri Avukat İsmail Carlık tarafından 16 sayfalık çalışma raporu okundu. CHP Merkezefendi İlçe Örgütü’nün 31 Mart seçimlerinde göstermiş olduğu başarıyı anlatan slayt gösterisini, çalışma raporunun okunması izledi.

Kongrede söz alan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, kongrenin partiyi 2023’te iktidara taşıyacağını belirterek, “Bu salonda dostluk, beraberlik kazanacak. En önemlisi de ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak” dedi.

Şeniz Doğan’ın konuşmasının ardından kongre Merkezefendi Belediyesi’nin çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti. CHP’li belediye Merkezefendi’nin çalışmaları, sosyal projeleri, Merkezefendi Basket takımının başarıları hakkında çalışmalar aktarıldı.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba da konuşmasında, “cumhuriyet halk Partisi küskünlüğün kırgınlığın yerinin olduğu bir parti değildir. Adaylarımızın hepsi birbirinden değerli ve CHP için elinden gelenin en iyisini yapacağından şüphem yoktur” dedi.

Eski Milletvekili Ali Rıza Ertemur da konuşmasında ittifakın getirdiği kazanımların nasıl sürdürülebilir hale getirilebileceğinin konuşulması gerektiğini ifade etti.

Ertemur, “2023’ü ve kazanamadığımız belediyeleri nasıl kazanabileceğimizi konuşmamız gerekiyor. Bu nedenler kongreler çok önemli. Bizler sıradan bir parti değil cumhuriyeti kuran bir partinin üyeleriyiz. CHP iktidarını kurmak için bu salonda hep birlikte olmalıyız” dedi.

Honaz Belediye Başkanı yüksel Kepenek ise zor bir dönem geçirildiğini hatırlattı, “Birlikte ve beraber olursak yapamayacağımız hiçbir şey yok. 2 Haziran’da üzerimize bakanlar, Ak Parti Milletvekilleri, büyük finansçılar geldi. Ama yıkılmaz denilen 70 yıllık kaleyi devraldık. Kendi içimizdeki birliği kurabilirsek, 2023’te genelde, 2024’te yerelde %70 olacağız. Sen ben değil ‘biz’ olmalıyız” dedi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de kongrede yaptığı konuşmada, “Yıllarca CHP’nin her kademesinde çalışmış biri olarak diyorum ki: örgüt varsa biz varız. Ben ilçe örgütümün çalışmalarıyla bu makamlara geldim. Yerel yönetimlerdeki başarı bizim her zaman genel siyasetimizi etkiliyor. Merkezefendi başarımızı Denizli Büyükşehir olarak taçlandıralım. İhtiyacımız olan tek şey birlik ve beraberlik. Bugünkü demokrasi şölenimizin hayırlı olmasını diliyorum. İyi ki örgütümüz var” dedi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ise Merkezefendi’deki çalışma ve başarının en az Büyükşehir’deki kadar önemli olduğunu anlattı. Atlı, “Gönül isterdi ki 5 değil 10-15 olalım. Seçimden sonra Merkezefendi Belediyesi’ni ziyarete gittiğimizde fark ettik ki, evimiz gibi oldu orası. Kazandığımız belediyeler olduğu gibi Büyükşehir için de var gücümüzle çalışmalıyız. İşimiz bitmedi daha yeni başlıyor. Bu salonda kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” dedi.

ADAYLARDAN ORTAK TEMENNİ: CHP KAZANACAK
Kongrede adaylardan ilk konuşmayı Ali Osman Horzum yaptı. Horzum “1989 yılında ilk çalışmaya başladığım yıldan beri, ilk defa başkan adayıyım. Sizlere seslenirken heyecanlanıyorum. Seçim süresince eleştiriler geldi. Saçım uzunmuş. Benim saçım hep uzundu. Saç uzatma sebebim şu: 1992 yılında 1 Mayıs’ta çevik kuvvet yaklaşık 20 kadar arkadaşımla bizi gözaltına aldı. Sorgu için tek tek çağırıyorlardı ve çağırılanlar bir daha yanımıza gelmiyorlardı. Beni de çağırdılar ve saçımı kestiler. Ve ondan sonra CHP’liler bize sahip çıktı. O gün anladım ki benim için saç özgürlüktür. Makam sahibi olabilmem için değişik kalıplara girmem gerekirse, girmem. Şimdi çıkmış birileri benim sosyal demokratlığımı, CHP’liliğimi ölçüyor. Benim 7 ceddim sosyal demokrattır” dedi.

Örgütten gelen hiçbir talebi, hiçbir ricayı geri çevirmediğini anlatan Horzum, “Bugünden sonra da geri çevirmeyeceğim. Hiç mütavazı olmayacağım iki konu var, biri partililiğim ve devrimciliğim, diğeri de mesleğimdir. Kimsenin haddine değildir benim partililiğimi tartmak. Ben de hiçbir partilimi tartmam ölçemem sadece saygı duyarım. Neden aday olduk? Ben değil biz demek için aday olduk. Lahana gibi dürülmek yerine gül gibi açılmak için aday olduk. Sosyal demokrasi ruhunu getirmek için, sokak siyasetini çoğaltmak için, salon siyasetini azaltmak için aday olduk” dedi.

Konuşmasının devamında Başkan Adayı Horzum “Partide herkesin mustarip olduğu ötekileştirme, gruplaşma gibi şeylerin hepsi bize zarar veriyor. Merkezefendi belediyesinin başarılı olma zorunluluğu varsa bu partinin de herkesle omuz omuza gitme mecburiyeti var. 3 ayrı liste asla rakip değildir. Diğer iki aday kardeşim de bu partinin neferidir. Ben onlarla biri sağımda biri solumda yürürse başarılı olurum. Onlar da en az benim kadar sosyal demokrattır ve asla rakibim değildir. Ne ben ne ekibim diğer adaylar için negatif bir cümle sarf etmedik, sarf etmeyeceğiz. Yönetsel anlamda merkeze insanı koyacağız. Eğitim ve üretim konusunda özel ilgi göstereceğiz. Hem eğiteceğiz hem de öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Horzum CHP’li üyeler için “CHP kartını gösteren üyeler giyim mağazalarından hastanelere kadar indirim alacak. Alt yapısını oluşturdum. Ben cumhuriyet çocuğuyum. Geleceğe yön verecek olan siz delegeler, şahsımı ve ekibimi tamamen ve her zaman güvendiğim inandığım CHP vicdanına emanet ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Horzum konuşmasının sonunda listesini tanıttı.

VARLIKER: VERDİĞİMİZ SÖZLERİNİ HEPSİNİ TUTTUK
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ise konuşmasına sinevizyon gösterisi ile başladı. Kısa video gösteriminin ardından Varlıker kongreye seslendi.

2 yıl önce seçim öncesi sözler verdiklerini ifade eden Varlıker, “O gün verdiğimiz sözlerden yerine getiremediğimiz ya da unuttuğumuz bir şey var mı diye düşündük. O gün verdiğimiz sözlerden hepsini yerine getirmişiz, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Kimsenin gölgesinde siyaset yapmayacağız dedik.
Bu salondan hepimiz dışarıya hür bir ağaç gibi ama bir orman gibi kardeşçesine çıkacağız. Hepimiz kapımızın önünü süpürürsek AKP iktidarını yıkabiliriz, dedik. Biz kapımızın önünü süpürdük. Bunun sonucunda 1 Nisan sabahı yeni bir güneş doğdu. Sağolun varolun. Bu başarı sizin. Daha niceleri sizin gözlerinizden doğacak” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Varlıker, “Her seçimin kendine has özellikleri var ve her seçimin bir hikayesi var. Fakat hepimizin bir tek hikayesi var. Başından sonuna yaşanan her şey, hepsi sadece bir hikayeyi yazmak içindi. Bu hikaye CHP’yi ulaştırdığımız başarının hikayesi. Aynı hikayenin kahramanları olarak sizlerle olmaktan mutluyuz. Muhteşemdiniz, hala öylesiniz” dedi.

Bir bütün olunca neler başarabildiklerini gördüklerini dile getiren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, “Kazanamazsınız dedikleri seçimi 14 bin oyla kazandık. Konuşulması gereken hikaye budur. Şimdi sıra yine, yeniden, aynı heyecan ve disiplinle, aklın ve bilimin ışığıyla, bu zaferi Denizli’nin bütün ilçelerine ve Denizli Büyükşehir’e taşımaktır. Ben buradan öncelikle seçim kampanyası boyunca parti meşalesini yorulmadan taşıyan, CHP’li başkan farkını gösteren, bizleri son güne kadar onore eden Şeniz Doğan’ı ve siz cumhuriyet sevdalılarını kucaklıyorum” dedi.

Merkezefendi İlçe Örgütü için planlarını aktaran Varlıker, “Bunlardan birincisi mahalle meclisleri. Solun ve sosyal demokrasinin olmazsa olmazı. Bundan sonra sizlerin engin tecrübesine dayanacağız. İkinci olarak Belediye memnuniyeti anketi saha çalışmaları yapmak. Eksiklerimizi bilecek ve gelecek seçimlere daha güçlü gideceğiz” dedi.

Merkezefendi siyaset akademisi ile amaçlarının Merkezefendi’de ortak bir yapı inşa etmek olduğunu anlatan Varlıker, “Kadın kollarımızın önderliğinde bütün kadın bileşenlerimizi bir araya getirip örgütlü bir yapı ortaya çıkaracağız. Tarlada emek veren gençlerimizle okullarda dirsek çürüten gençlerimizi birleştireceğiz. Üyelerimizin birbirini daha iyi tanıyacağı, ihtiyaç duyduğu kişilere rahatça ulaşabileceği mobil bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Bizler neye ihtiyacınız varsa partilimize hizmeti sunacağız. Birbirimizle kaynaşmanın, birlik olmanın vaktidir. Ülkenin bütün siyasi yapısı bu aydan itibaren değişiyor. Bize düşen kendi mahallemizi korumaktır. Biz bir hedefle, binlerce umut ve hayalle çıktık yola. Halkımıza sözler verdik. Hak, hukuk ve adalet yolundan, cumhuriyetimizin değer ve ilkelerinden asla sapmayacağız dedik. Yönetimimizin temel ilkesi ve kırmızı çizgisi budur. İstanbul’u, Ankara’yı nasıl aldıysak sizlere sözümüzdür, Denizli Büyükşehir’i de alacağız. Merkezefendi’den yayılan bu zafer rüzgarını serbest bırakın. 31 Mart’ta savrulan dikta sevdalıları bu rüzgarla da savrulsun. Bu yolda bizleri hiç kimse durduramayacak. 1923 ruhuyla 2023 için birleşeceğiz. Yaşasın Mustafa kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partililer” dedi.

Varlıker listesini tanıtarak sahneden ayrıldı.

SARUHAN: BEN PARTİYE GİRDİĞİMDE ÇOCUKTUM
Osman Saruhan ise partiye girdiğinde henüz çocuk olduğunu ifade etti. Bu partide emeği olduğunu dile getiren Saruhan, “Benim dönemimde seçim kazanamadım ancak bizler de çok çalıştık. Ne mutlu bize 31 Mart seçimlerinde bir belediyemiz oldu. Şeniz Başkanımızın liderliğinde bir seçim kazanıldı, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok özel bir an yaşıyorum. Protokoldeki birçok kişiyle daha önce çalıştım. Bu partide gençliğimiz geçti. Birçoğunuz beni tanıyor. 1999 yılında partiye kayıt oldum. 2001 yılında aktif olarak gençlik kollarının yönetiminde çalışmaya başladım. 2004 yılında Ali Rıza Ertemur’un İl Başkanlığı döneminde çalıştık. Bu partide sadece geçmiş dönemin değil, sadece bir üye olanın da emeği vardır. Daha öncekilerin de emeği vardır” dedi.

Saruhan partisine ve partililerine sunduğu eleştirilerin ardında “3 ay önce ben bu yola çıktım. Gönüllü çıktım. CHP’nin inanmış üyeleriyle, 25-30 civarında mahalle toplantısı yaptım. Diğer aday arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olduk hep. İyi niyetlerle yola çıktık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Çok müsterihim” dedi.

Saruhan konuşmasının ardından listesini tanıttı.

DELEGELER YENİ YÖNETİMİ BELİRLEDİ
Adayların konuşmalarının ardından oy kullanma işlemi başladı. 417 delegenin oy kullanma hakkı olduğu CHP Merkezefendi İlçe Kongresi’nde 410 delege sandığa gitti.

Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açıklı ve heyecanlı bir bekleyiş başladı. CHP Merkezefedi İlçe Kongresi’nde rakiplerine üstünlük kuran Ali Osman Horzum aldığı 176 oyla yeni ilçe başkanı seçildi. En yakın rakibi eski başkan Tolga Varlıker 159 oyda kalırken, diğer aday Osman Saruhan 75 oy aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı