REKLAMI GEÇ

CHP Pamukkale’de devir teslim töreni yapıldı

CHP Pamukkale’de devir teslim töreni yapıldı

CHP Pamukkale İlçe Kongresi’ni kazanan Arda Arpacı, partide düzenlenen törenle görevi eski Başkan Osman Tabu’dan devraldı. Görevi devreden Tabu “2024’de Pamukkale Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olması adına Arpacı’ya güveniyorum” dedi, Arpacı ise hedefi bir adım daha ileri taşıdı, “Büyükşehir Belediyesi’ne altı oklu bayrağı dikeceğiz” diye konuştu.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2019 Perşembe, 18:42

Geçtiğimiz Pazar günü CHP Pamukkale İlçe Kongresi gerçekleştirilmiş, mevcut başkan Osman Tabu’nun yeniden aday olmadığı seçimlerde Savaş Akman, Hakan Alkan ve Arda Arpacı yarışmıştı.

417 delegeden 397’nün sandığa gittiği seçimleri 193 oy olan Arda Arpacı kazanmış, Savaş Akman 115, Hakan Alkan ise 86 oy almıştı.

ARDA ARPACI GÖREVİ DEVRALDI
Bugün CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yıldırım Kaya ve Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Mahir Akbaba, adaylar Hakan Alkan ile Savaş Akman katıldı. Devir teslim törenine partililerin ilgisi yoğundu.

TABU, “2024’DE PAMUKKALE’NİN CHP’Lİ BELEDİYE OLMASI ADINA ARPACI’YA GÜVENİYORUM”
Görevi devreden Osman Tabu, 6 yıldır birlikte çalıştığı arkadaşlarına ve eşine teşekkür etti. Arda Arpacı’nın işin altından kalacağına inandığını ifade eden Tabu, “3 adayda kongre sürecimizde centilmence mücadele ederek, bu bayrak yarışını göğüslemek adına ortaya çıktılar, yüreklilik gösterdiler, fedakarlıkta bulundular, kendilerinin bu emekleri karşısında saygıyla eğiliyorum. Arda kardeşimiz Pamukkale İlçe Başkanlığı’nı kazanmış ve bu görevi devralmaya hak kazanmıştır. Arda’yı kutluyorum, 2024’de Pamukkale Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olması adına kendisine güveniyorum, başaracağını biliyorum. 2013 yılından bu yana kurucu başkan olarak CHP’de emekle, onurla siyaseti övmeye çalıştık. Bu noktadan sonra bu görev Arda Başkanındır. Geçmişten bugüne benimle emek gösteren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bir cümlede sevgili eşime hanımefendi yıllardır siyasetin görünmez kahramanı, benim cefamı çekti. Eşime çok teşekkür ediyorum” dedi.

AKBABA, “BENİM İNANCIM TAM, BAŞARACAĞINI BİLİYORUM”
CHP İl Başkanı Mahir Akbaba da Arpacı’ya güveninin tam olduğunu belirterek, “Osman Tabu’nun söylediği her şeyin altına imzamı atarım. Arpa Arpacı sizlerin oylarına nail oldu. Kaybedenin olmayacağı CHP’nin ve Pamukkale’nin kazanacağı bir kongre demiştik, bugün aday olan kıymetli arkadaşlarımızın burada olması bunun gerçekten vücut bulduğunu gösteriyor. Sayın başkanımıza ve yönetim kuruluna hayırlı olsun. Benim onlara inancım tam, başaracaklarını biliyorum” dedi.

KAYA: “İSTANBUL’DA BİR BAŞARI VARSA HONAZ’DA YARATTIĞINIZ DEĞER ÜZERİNEDİR”
Devir teslim törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ise Denizli’nin CHP için çok büyük bir değer olduğunu belirtti. Kaya, “Osman Başkan çok güzel bir konuşma yaptı. Aslında CHP’nin yüz yıl sonra hangi noktaya geldiğini Denizli’ye bakıp görmek gerekir. Eğer bugün İstanbul’da bir başarı varsa 69 yıl sonra sizin Honaz’da yarattığınız değer üzerinedir. Bundan dolayı Denizli il örgütünün önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bizler Türkiye sevdalısıyız, önemli olan kimin hangi koltukta oturacağı değil, Türkiye’nin nereye evrileceği. Bizim için önemli olan yüz yıl sonra birileri Cumhuriyetle hesaplaşmak istiyor. Yıllarca İstanbul’a ihanet edenler, yeniden ihanet etmek istiyorlar. Unutmasınlar Cumhuriyet’le kimse hesaplaşamaz. Denizli’ye bakmaları yeterli. Denizli’de bile işsizlik çığ gibi büyüyorsa, o zaman bize düşen görev birbirimizle mücadele etmek değil, elimizden tutup havaya kaldırmaktır. Bizi bekleyen halkın iktidarının yeniden kurulmasıdır. Eğer bugün CHP kurulacaksa Denizli şaha kalkması gerekiyor. Kazım Arslan’a sözümüz olsun, Denizli’de yükselteceğimiz bayrak 5 milletvekiliyle iktidarın yolunu açacak” diye konuştu.

ARPACI, “HEDEFİMİZ BÜYÜKŞEHİR BİNASINA ALTI OKLU BAYRAĞI DİKMEKTİR”
Yeni başkan Arda Arpacı bu göreve getirilmenin kendisi için büyük bir gurur ve onur olduğunu ifade etti. Bir teşekkür konuşması yapan Arpacı, “Bayrak yarışını tamamladık sen-ben-o yok, artık biz varız. Hep beraber birlikte yerelde iktidar olmak için çalışmalarımıza yarından itibaren başlayacağız. Pamukkale bir dünya markası, biz de bu markaya yakışır bir biçimde çalışacağız. Sizlerin her zaman eleştiri ve katkılarıyla var olacağım. Yol arkadaşlarımla beraber kesintisiz hizmet edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinleyip planlar yapacağız. Çözüm odaklı çalışacağız. Amacımız 2023 seçimlerinde 5 milletvekili kazanmak, ardından 2024’de Pamukkale Belediyesini ve Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak. Hedefimiz Büyükşehir binasına 6 oklu bayrağı dikmektir” dedi.

Konuşmaların ardından Arda Arpacı, Osman Tabu’dan görevi teslim aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı