REKLAMI GEÇ

CHP yerel seçimler için aday adaylığı ücret tarifesini belirledi

CHP yerel seçimler için aday adaylığı ücret tarifesini belirledi

Partiler yaklaşan yerel seçimlere ilişkin çalışmalarını yoğunlaştırdı. CHP, tüm illere gönderdiği genelge ile aday adaylığı kriterleri ile yarışa girmek isteyenlerin ödeyecekleri aday adaylığı ücretlerini de belirledi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmak isteyen 10 bin TL ödeyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2018 Cuma, 14:00

CHP yaklaşan yerel seçimler için aday adaylığı ücret tarifesini belirledi. Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi imzasıyla tüm il ve ilçe teşkilatlarına gönderilen genelgeyle aday adaylığı kriterlerinin yanı sıra tarife de bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYLIĞI 10.000 TL.
CHP’nin yayınladığı ücret tarifesine göre aday adaylığında en yüksek bedel büyükşehir belediye başkanlığında. CHP’den büyükşehir belediye başkan aday adayı olabilmek için 10.000 TL olan başvuru ücretinin ödenmesi gerekiyor.

NÜFUSA GÖRE RAKAMLAR DÜŞÜYOR
CHP’nin ücret tarifesi il ve ilçe belediye başkan adaylığı ile meclis üyelikleri için de ayrı ayrı belirlendi. Belirleyici kriter olarak nüfusun baz alındığı ücret tarifesine göre nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçe belediyelikleri için 7.500 TL başvuru ücreti bulunuyor. Merkezefendi ve Pamukkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olmak isteyenler 7.500 lirayı genel merkeze göndermek zorunda.

Nüfusu 50-100 bin arasında olan ilçeler için 5 bin, 15-50 bin bandındaki ilçeler için de 3 bin lira aday adaylığı ücretinin yatırılması gerekiyor. 15 binin altında nüfusa sahip ilçeler için ise 1.500 lira aday adaylığı ücreti belirlendi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN DE NÜFUS KRİTERİ BAZ ALINDI
Belediye Meclis üyelikleri için de belirleyici olarak nüfus baz alındı. CHP’den nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerden meclis üyesi aday adayı olabilmenin faturası 3.500 lira. 50-100 bin arasında olan ilçelerde 2 bin, 15-50 bin bandındaki ilçelerde ise bin lira başvuru ücreti bulunuyor. Nüfusu 15 binin altında olan ilçelerden meclis üyesi aday adayı olmak isteyen de 250 TL ödeyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı