REKLAMI GEÇ

CHP’de 8 ilçenin başkan adayı kesinleşti

CHP’de 8 ilçenin başkan adayı kesinleşti

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi akşam saatlerinde yaptığı toplantı ile bazı belediye başkan adaylarını belirledi. Bozkurt, Honaz ve Merkezefendi’nin başkanları yeniden aday gösterildi. En büyük sürpriz ise Kale’de oldu. Ak Parti’den bir dönem başkanlık yapan, görevin bitmesine 1 yıl kala İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Erkan Hayla aday gösterildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2024 Çarşamba, 23:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli’de 19 ilçeden 8’inin başkan adayını kesinleştirdi. Akşam saatlerinde toplanan parti meclisi, bazı adayları belirledi. Denizli’de de 8 ilçenin adayı netleşti.

MEVCUT BAŞKANLAR YİNE ADAY

Mevcut başkanlar, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan yeniden aday gösterildi. Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Çivril ve Kale belediye başkan adayları da belli oldu. CHP’nin mevcut Serinhisar ve Babadağ belediye başkanlarının isimleri listede yer almadı.

AK PARTİ’DEN İSTİFA EDİP GÖREVDEN ALINAN BAŞKAN ADAY GÖSTERİLDİ

En büyük sürpriz ise Kale’de yaşandı. Ak Parti’den seçilip 2014-18 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Erkan Hayla aday gösterildi. Hayla, Ak Parti’nin en tartışmalı isimlerinden biriydi. Seçildikten sonra 2017’de partisinden istifa etmişti. Ardından da 2018 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı. Hayla ile ilgili çok sayıda spekülasyon ortaya atılmış, dönemin valisi Hasan Karahan, “Hakkında devam eden davalar nedeniyle görevden alındı” açıklamasını yapmıştı.

CHP’de kesinleşen ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Merkezefendi Şeniz Doğan

Honaz Yüksel Kepenek,

Bozkurt Birsen Çelik,

Acıpayam Levent Yıldırım

Baklan Nail Şaşmaz

Beyağaç Hüseyin Erol

Çivril Kemal Aslan

Kale Erkan Hayla

ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Adaylıklarla ilgili Parti Meclisi Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel Başkanlığında toplandığımız Parti Meclisi toplantısında alınan kararlarla Merkezefendi Belediye Başkan Adayımız Şeniz Doğan,Honaz Belediye Başkan Adayımız Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkan Adayımız Birsen Çelik, Acıpayam Belediye Başkan Adayımız Levent Yıldırım,Baklan Belediye Başkan Adayımız Nail Şaşmaz,Beyağaç Belediye Başkan Adayımız Hüseyin Erol,Çivril Belediye Başkan Adayımız Kemal Aslan ve Kale Belediye Başkan Adayımız Erkan Hayla olmuştur.

Partimize ve Denizlimize hayırlı olsun.Derman Belediyeciliği tüm Denizli’ye yayacağımız inancıyla adaylarımıza ve örgütlerimize başarılar diliyorum.”

Yorumlar

Osman beyaz   -  Bağlantı 10 Ocak 2024, 23:38

Güney ilçesinde aday adayı yok hala nasıl olacak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı