REKLAMI GEÇ

CHP’de 93. yıl heyecanı

CHP’de 93. yıl heyecanı

CHP Denizli İl Örgütü, 93. kuruluş yıldönümlerinde Ata’nın huzuruna çıktı, çelenk sundu. CHP’nin sadece bir siyasi parti değil, aynı zamanda özgür, laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğunu belirten İl Başkanı Teoman Sancar, “Partimizin kuruluş yıldönümümü ilk günkü heyecanla kutluyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2016 Cuma, 12:42

CHP’nin 93. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen tören öncesi parti merkezinde bir araya gelen CHP’liler, ellerinde Atatürk bayrakları ile Kaymakamlık önüne kadar yürüdü. Burada düzenlenen törene CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, İl Başkanı Teoman Sancar, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, partinin önemli isimlerinden Adnan Keskin ile çok sayıda partili katıldı.

denizli-chp-celenk-2

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan CHP’nin 93.kuruluş yıldönümü töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

denizli-chp-celenk-1

Törende yaptığı konuşmasında CHP’nin sadece bir Siyasi Parti değil, aynı zamanda özgür, laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğunu belirten İl Başkanı Teoman Sancar, “Dünyada eşine ve benzerine az rastlanacak kadar köklü bir geçmişe sahiptir. Kuruluşundan itibaren uzun yıllar devletimizi yönetmiş, köklü reformlar sağlamış, uygar ve çağdaş devrimlere imza atmış şanlı bir Partidir. 93 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin değişim ve gelişiminin ana kaynağı, çağdaşlığın ve uygarlığın simgesidir” dedi.

CHP’nin 93 yıl önce emperyalist güçlere karşı başlattığı savaş ve mücadelenin bugün de tüm kararlılığı ile halen devam ettirdiğini açıklayan Sancar, “Vatanımız ve milletimiz, özgür, laik ve demokratik bir Türkiye’ye ulaşıncaya kadar da devam edecektir. Ülkemiz, son yıllarda iktidar da olan AKP’nin yürüttüğü gerici, yandaş ve savaşçı politikalar yüzünden bölgede en sorunlu ülkelerden birisi haline gelmiştir. Öyle ki; şehit haberinin gelmediği, acıların dinmediği, gözyaşlarının bitmediği gün yaşanmamaktadır. İnsanlarımız evinden sokağa çıkıp, gezecek cesareti bulamamakta, karanlık ve karamsar günlerin ne gün biteceğini endişe ile beklemektedir. Ne evladını askere gönderen ana baba ne de evladını okumaya gönderen ana baba huzurludur. İşte bugün Emperyalizmin temsilcisi rolünü üstlenenler Türkiye’yi hızla bir çıkmazın içine sürüklemektedirler. Yurtta sulh, cihanda sulh felsefesini benimseyen tüm Cumhuriyet Halk Partililer bu kötü gidişe mutlaka dur diyecek ve dünde olduğu gibi bugün de yaşanan bu girdabı birlik ve beraberlik içinde çözecek ve aydınlık yarınlara kavuşmak üzere çıktığımız bu ulvi yolda Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri bizlerin de ilkesi ve duruşu olacaktır” dedi.

denizli-chp-celenk-3

İl Başkanı Sancar’ın konuşmasının ardından partililer, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı