REKLAMI GEÇ

CHP’de kadınların gücü artıyor

CHP’de kadınların gücü artıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi İlçe yönetiminin 16 üyesinde 8’i kadınlardan oluşuyor. Bunun bir tesadüf olmadığını söyleyen İlçe Başkanı Sedat Demirci, siyaset dilinin her geçen gün sertleştiğini, siyasete nezaketi kadınların getireceğini inandığı için yüzde 50 kota uyguladığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2015 Pazartesi, 13:57

CHP Merkezefendi İlçe kongresi pazar günü yapıldı. Sedat Demirci başkanlığında 16 kişilik yönetim kurulu da oluşturuldu. Yüzde 50 kadın kotasından yararlanarak yönetim kadrosunda görev alan Yeliz Aybatak, Melek Boyacı Tetin, Mahinur Dingil, Özlem Doğan Bıyıklı, Zeynep Erdal, Neriman Irmak Ersoy, Nesrin Gülel ve Gülfizar Yönükoğlu’na kadın hakları, kadına yönelik şiddetle mücadele ve siyaset nezaketini sağlamak konusunda büyük sorumluluklar düşüyor.

denizli-chp-merkezefendi-ilce-orgutu-kadin-ic

TESADÜF DEĞİL BİLİNÇLİ BİR LİSTE
Pazar günü yapılan genel kurulda, kullanılan 362 oyun 203’ünü alarak güven tazeleyen Sedat Demirci, yönetim kurulu listesini oluştururken yüzde 50 kadın kotası uygulandığını vurguladı.

16 kişilik yönetimin 8’inin kadın üyeden oluşmasının tesadüf değil, bilinçli olarak hazırlandığını dile getiren Demirci, “Artık kadınlarımız siyasetin içerisinde, seçimden seçime, saha çalışmalarında yer almamalı. Yönetim kadrolarında da görev verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yalnızca kadınlarımız için değil gençlerimiz içinde aynı. Seçim döneminde çalışıyorlar, yönetim kadrolarında görev almaya gelince ‘siz durun biz bu partiye 50 yılımızı verdik. Bekleyin hele’ diyoruz. Bu olmaz. Bu inancı yıkmak için hem gençlerimize, hem de kadınlarımıza yönetimde görev vermek istedim” dedi.

SİYASETE NEZAKETİ KADINLAR GETİRECEK
Siyaset dilinin her geçen gün sertleştiğini ifade eden Demirci, “Ekranlarda, meydanlarda siyasetçilerin konuşmalarına hepimiz şahit oluyoruz. Bu konuşma stili her geçen gün sertleşiyor. Artık bunu kırmanın zamanı geldi. Kadınların olduğu yerde nezaket vardır. Siyasete nezaketi getirecek olanlar da kadınlardır” diye konuştu.

denizli-chp-merkezefendi-ilce-orgutu-kadin-ic-1

AKP KADINLARI EVE KAPATMAK İSTİYOR
Kadınlara pozitif ayrımcılık yapmasının diğer bir nedeninin ise AK Parti’nin kadını eve kapatan uygulamalarını protesto etmek olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Sedat Demirci, “Son zamanlarda görüyoruz, kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddetin arttığına şahit oluyoruz. Bunun nedeni AKP’nin yanlış uygulamaları. AKP iktidarı, kadını eve kapatmak istiyor. Kadını cinsel bir obje olarak gören uygulamalarıyla ancak kadınlar mücadele edebilir. Bu yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile olmaz, bunun içinin doldurulması gerekir. İşte bunun içini ancak siyasette görev alan kadınlar doldurabilir” diyerek, yönetimde görev alan kadın üyelere de büyük sorumluluk yükledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı