REKLAMI GEÇ

CHP’de muhalif ses yükseliyor

Cumhuriyet Halk Partisi muhalifleri düzenledikleri toplantılar ile genel merkeze tepkilerini göstermeye devam ediyor. İkinci toplantılarını bugün Esnaf Sarayı toplantı salonunda yapan muhalifler, yine genel merkezi eleştirdi ve yapacakları çalışmaları değerlendirdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2007 Cumartesi, 01:00

Cumhuriyet Halk Partisi muhalifleri toplantılarına devam ediyor. Genel Merkezin 22 Temmuz tarihinde yapılan seçimlerde az oy alması beraberinde partide istifalara ve genel merkeze karşı tepkilerin oluşmasına neden oldu. Genel merkezin uygulamalarına karşı birlik olan Denizlili CHP’li üyeler ve bazı delegelerde düzenledikleri bağımsız toplantılar ile tepkilerini güç birliği halinde genel merkeze iletmeye çalışıyor. İkinci toplantılarını hafta sonu Esnaf Sarayı Toplantı salonunda gerçekleştiren yaklaşık 150 CHP’li muhalif üye, yapılan toplantıda partinin son durumunu ve yapılacak olan çalışmaları değerlendirdi. Yapılan toplantıya ise CHP Denizli Milletvekilleri ise katılmadı.

Önceki toplantının tutanağı okundu

Esnaf sarayındaki toplantıya ise yaklaşık 150 kişi katıldı. Mehmet Salih Basmacı’nın başkanlık yaptığı toplantıda ilk olarak geçtiğimiz ay yapılan toplantının tutanağı okundu. Basmacı tarafından okunan tutanakta, yapılan toplantının parti ve il başkanı ile bağlantısı olmadığı, parti içinde ve dışında yaşanan tartışmaların zaman kaybı yarattığı açıklandı. Tutanakta, CHP’nin geniş halk kitlelerinde ve vatandaş arasında bir etkinliğinin kalmadığı ve yeni bir örgütlenme yapısının oluşturulması için yeni bir modelin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yeni örgüt modeli arandı

Geçtiğimiz ay yapılan toplantının tutanağının okunmasının ardından görüş ve önerilere geçildi. Sırayla söz alan muhalifler, CHP’nin artık sol kimliğini taşımadığını ve seçimlerde de sağa yakın bir duruş gösterdiğini vurguladı. AK Parti hükümetinin iyi bir örgütlenme ve teşkilatlanma yapısı göstererek seçimleri başarı ile tamamladığını ve halende bu çalışmalarını hızla sürdürmesinin CHP açısından büyük bir kayıp olduğunu belirten muhalifler, yeni bir örgütlenme modeli ile CHP’nin kendisini halka anlatması gerektiğini söylediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı