REKLAMI GEÇ

CHP’de önseçim yapılmadan adaylıkların netleşmesiyle muhalifler sesini yükseltti

CHP’de önseçim yapılmadan adaylıkların netleşmesiyle muhalifler sesini yükseltti

Yerel seçimlere genel başkan değişimiyle hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde sular bir türlü durulmuyor. Son tartışmaların fitilini adaylıkların netleşmesi ateşledi. Daha önce aday olacağı yönünde telkinde bulunulan fakat aday gösterilmediğini iddia eden isimler bir bir açıklama yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2024 Pazar, 12:32

Bunun sebebi il kongresinde belediye başkan adaylarının önseçim ile belirleneceğine dair sözler verilmesiydi. Hiçbir ilçede önseçim yapılmadan atama adayların belirlenmesi tepkilerin odağını oluşturuyor.

İlk açıklama, rektörlükten Demokrat Parti’ye, oradan Ak Parti ve CHP’ye geçen eski rektör Hasan Kazdağlıdan geldi. Kazdağlı, büyükşehir adaylığı davet edildiğini, “hayırlı olsun” denildiğini fakat aday gösterilmediğini ileri sürdü.

BAYAR: BİZ KOYUN DEĞİLİZ, HATADAN DÖNÜN!
Benzer açıklama, Büyükşehir için aday adaylığı başvurusu yapan Özgür Savaş Bayar’dan geldi. Bayar, ön seçim için “hatadan dönün!” çağrısı yaptı. Bizler koyun değiliz diyen Bayar, “Sözler tutulana kadar peşini bırakmaya niyetimiz yok. Yol yakınken dönün. CHP’de her şey oldubittiye getirilemez” dedi.

ATLI, MESAJLA “ÇEKİLİYORUM” DEDİ İDDİASI
Bir karışıklık da CHP’nin yönettiği Babadağ Belediyesi’nde yaşanıyor. İl yönetiminin tekrar aday olmasını istemediği yönünde duyumlar alınan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, tartışmaya mesajla katıldı. Babadağ için tekrar aday olan Atlı’nın mesajlaşma grubunda yakın çevresine adaylıktan çekildiğini duyurduğu öne sürüldü. Atlı mesajında, “Adaylık başvurumu geri çekiyor, bu hakkımdan feragat ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal ediniz” diye yazdı.

ÖZCAN’DAN SERT TEPKİ
Pamukkale’den aday adayı  olan Acıpayamlı siyasetçi İlhan Özcan da sert tepki koyan isimler arasında. Özcan, partinin kendisini Pamukkale’de aday olmaya teşvik ettiğini iddia etti, “Kafanızdaki Pamukkale Belediye başkanı adayı belliydi niye bize 3 ay sahalarda belediye başkanı aday adayı diye dolaştırdınız? Ayıptır ayıp, günahtır günah! Aday diye dolaştırıp hem paramızı hem evraklarımızı aldınız” dedi.

“Hem hak, hukuk, adalet diyeceksiniz, hem CHP emek ağırlıklı bir parti, diyeceksiniz hem de yıllarını   CHP başarısı için  emek harcayan bir partiliyi, bir neferi ezeceksiniz, yok sayacaksınız! Böyle bir şey sosyal demokrat bir partiye yakışmaz. Çok ayıp ettiniz çok…” diyen Özcan tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bunun hesabını bir gün vereceksiniz. Beyler siz kısa pantolon giyerken ben bu partinin okulundaydım. Binlerce öğrenci yetiştirdim.

Beni Atatürkten , Cumhuriyetten kimse koparamaz. Biz hiç bir zaman kendi menfaatlerimiz için siyaset yapmadık. Hep  halkın , ezilen insanların menfaatlerini için siyaset yaptık.  Harcadıysak cepten, harcadıysak ömürden harcadık.”

Yorumlar

Irfan Yildiz   -  Bağlantı 29 Ocak 2024, 15:21

Bu ne sevgi ah….bu ne istirap….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı