REKLAMI GEÇ

CHP’DE ÖZCAN VE ÇELİK, ADAY ADAYLIĞINDA KARARLI

CHP’DE ÖZCAN VE ÇELİK, ADAY ADAYLIĞINDA KARARLI

İGM’deki görevlerinden, milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Özcan ve Çelik, CHP’nin; belediye başkanları, meclis üyeleri ve İGM üyelerinin istifa etmemeleri yönündeki tavsiye nitelikli kararına rağmen, CHP’den milletvekili aday adaylıklarını kararlılıkla devam ettirdiklerini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2011 Pazartesi, 18:39

İl Genel Meclisi’ndeki üyelik görevlerinden, CHP’den milletvekili aday adayı olabilmek için 9 Mart Çarşamba günü istifa eden Birsen Çelik ve İlhan Özcan’dan açıklama geldi. Özcan ve Çelik’in İl Genel Meclisi’ndeki istifalarının ardından, CHP Merkez Yürütme Kurulu, 10 Mart Perşembe günü, CHP’li belediye başkanları, meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerinin milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etmemeleri yönündeki tavsiye nitelikli kararını açıkladı. Bu durum, çeşitli çevrelerce, Çelik ve Özcan’ın milletvekili aday adaylıklarının suya düştüğü yönünde yorumlanmıştı.

Denizli CHP Milletvekili Aday Adayı Birsen Çelik ve İlhan Özcan, bu yorumların ardından, basın kuruluşlarına bir açıklama göndererek, milletvekili aday adaylıklarını kararlılıkla sürdürdüklerini bildirdi. İl Genel Meclisi’ndeki görevlerinden, CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun milletvekili seçimlerine ilişkin kararını açıklamasından önce istifa ettiklerini ve bunun da gerek halk gerekse CHP ve partinin ilgili üst organlarınca bilindiğini hatırlatan Çelik ve Özcan, “Halkımızın ve parti kamuoyumuzun yanlış bilgilenmesini önlemek ve milletvekili aday adaylığımızla ilgili olumsuz algılamaları ortadan kaldırmak için halkımızı ve parti kamuoyumuzu bilgilendirmeyi görev sayıyoruz. Halkımız ve parti kamuoyumuzda bilmektedir ki parti tüzüğümüzün 60. maddesinde, ‘TBMM üyeliği için aday olmak üzere ön seçim, aday yoklaması ve merkez yoklaması için başvuranlara, merkez kontenjan adaylığı isteyenler için merkez yönetim kurulunca ön inceleme yapılır ve parti meclisi onayına sunulur. Adaylık başvurusu yapan parti üyeleri için inceleme yasal nitelikleri açısından yapılır.’ hükmü amirdir.
Halkımıza ve parti kamuoyumuza verdiğimiz söz ve ayrıca parti hukukuna olan inancımız gereği üyesi olmaktan onur duyduğumuz CHP’den Denizli ili milletvekili aday adaylığımız kararlıkla devam etmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı