REKLAMI GEÇ

CHP’DE SANDIK ALARMI!

CHP’DE SANDIK ALARMI!

CHP İl genelinde, uyardığı sandık görevlileriyle, dedektif gibi çalışıyor. Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, sandık görevlilerinin şu ana kadar çok sayıda hukuk dışı uygulamaya müdahale ettiğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2011 Pazar, 12:50

Cumhuriyet Halk Partisi, seçim öncesinde ortaya çıkardığı mükerrer, ölü ve sahte seçmenlerle ilgili uyardığı sandık görevlilerince dedektif gibi çalışıyor. 2626 sandıkta on bine yakın görevliyle seçimleri takip eden CHP, bir yandan mükerrer ve sahte oy kullanımları, bir yandan seçimlerin kanunlara uygun gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine dair yakın takipte.

CHP Merkez İlçe Başkanı, Denizli merkezde şimdiden birçok hukuksuzluğa müdahale edildiğini söyledi. Yurtseven, ayaküstü gazetecilere sandık görevlilerinin tespit ettikleri olaylarla ilgili yüzeysel bilgi verirken, bunlarla ilgili gerekli açıklamayı, belgeleriyle birlikte yapacağının altını çizdi.

İşte Yurtseven’in ağzından CHP’li sandık görevlilerinin tespit ettiği hukuksuz uygulamalar;

VALİ VE ZEYBEKCİ FOTOĞRAFLARINA MÜDAHALE
“Denizli’de bugün seçimler sakin geçiyor gibi gözükse de seçimle ilgili çok ciddi şaibeler söz konusu. Bunlardan birtanesi Denizli Valisi ve Belediye Başkanı döneminde Nihat Zeybekci’nin birlikte yer aldığı afişler bütün okullara asılmış.Biz bunları Bina sorumlularımız aracılığıyla müdahale ederek tek tek indirttik.Denizli Valisinin böyle bir olayda bile bile buna göz yumması çok düşündürücüdür. Sayın Valiyi buradan uyarıyorum. Daha önce de uyardım. Halkın Valisi olsun. Tekrar buradan ifade ediyorum.

SAHTE SANDIK GÖREVLİSİ TEPSİT EDİLDİ
Raşit Özkardeş İlköğretim Okulu 2128 nolu sandıkta, ne yazık ki bir siyasi parti sahte bir sandık görevlisini oturtmuştur ve bu da sandık başkanı tarafından tutanağı hazırlanmış, seçim kuruluna iletmiştir.

“AKP PARA VAADETTİ VERMEDİ” DEDİ
Raşit Özkardeş 2130 nolu sandıkta bir engelli, kendisine AKP tarafından para vaat edildiğini, kendisine parası verilmediği için de oy kullanmayacağını belirtmiştir. Bunu da arkadaşlarımız tutanak halinde kayıtlara geçirmişlerdir.

MÜKERRER SEÇMENE YAKIN TAKİP
1406 nolu sandıkta daha önce açıkladığımız mükerrer seçmenlerden Süleyman Yıldırım, hem denizli de seçmen hem de Acıpayam’da seçmendir. Bunun takibini yapıyoruz. Buradaki oyunu kullandı ama Acıpayam’da oyunu kullanıp kullanmayacağını açıklayacağız. Denizli merkezdeki mükerrer ve ölü seçmenlerle ilgili sandık görevlilerimizi uyardık takibini yapıyoruz.

POLİS MEMURLARI GÖREV YERİ HARİCİNDE OY KULLANIYOR
Emniyet Müdürümüze de ilettim. 3245 nolu sandıkta iki polis memuru ‘isimleri bende var’ görevli olmadıkları halde ne yazık ki burada oy kullanmışlardır. Hatta bazı polis arkadaşlarımız sandıklara ismini listeye ekletmek suretiyle oy kullanmaya kalkışmışlardır. Bunlar çok yanlış şeylerdir. Demokrasi ve seçim etiğine gölge düşüren eylemlerdir. Başta Vali olmak üzere Emniyet Müdürümüzü buradan tekrar uyarıyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı