REKLAMI GEÇ

CHP’de seçim heyecanı

CHP’de seçim heyecanı

Öğle saatlerinde başlayan kongrede muhalefet kanadından Nevzat Deniz ile Ali Kavak yarışıyor. İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Adalet Dingil ise adaylıktan çekildiğini açıkladı. Bakbay Düğün Salonlarında yapılan kongreye katılım ise oldukça yoğun oldu. Seçimlere katılan Genel Başkan Adayı Samsun Milletvekili Haluk Koç ise yaptığı konuşmada Deniz Baykal’ı eleştirdi

/ DENİZLİHABER / 24 Şubat 2008 Pazar, 01:00

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Kongresi yapılıyor. Bakbay Düğün salonlarında yapılan kongreye CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç, Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Muğla Milletvekili Ali Aslan, Parti Meclis Üyesi Şeref Uçar, Ayhan Yakın Kaygan, Eski Genel Sekreter Adnan Keskin, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il kongresi tartışmalarla başladı. Daha önceden başkan adayı olduğunu duyuran Adalet Dingil, yarıştan çekildi. İl başkan adayları Nevzat Deniz ve Ali Kavak başkan seçilmek için delegelerin oyunu bekliyor. Bak Bay Düğün Salonu’nda öğle saatlerinde başlayan il kongresinde liste tartışmaları damgasını vurdu. Divan Başkanlığını İsmail Akbaba’nın yaptığı kongreye 186 delegenin imzasıyla seçimin blok liste yerine çarşaf liste ile seçimin yapılmasını divana sundu.Gelen talep üzerine Divan Başkanı Akbaba konu ile ilgili iki lehte, iki aleyhte partilinin konuşma yapmasını istedi. Bunun üzerine çarşaf liste lehine konuşma yapmak için kürsüye çıkan Muzaffer Köse, ‘Parti içi demokrasi için çarşaf listenin şart olduğunu’ söyledi, ardından kürsüye çıkan Kazım Arslan’da, Köse’yi destekleyen konuşma yaptı. Daha sonra çarşaf liste yerine blok liste ile seçimin yapılmasını savunan Avukat Adil Demir, ülke gündemini ilgilendiren ve parti içi yönetimi ilgilendiren konuları dile getirince önce Divan Başkan Akbaba’dan uyarı aldı, daha sonra da salondaki partililerden tepki aldı. ‘Beni dövün’ diye çıkış yapan Adil Demir, ‘Demokrasi adına her zaman dayak yemeye hazırım’ dedi. Divan Başkanı Akbaba’da, Demir’den ‘Demogoji yapmamasını’ istedi. Tartışmalar ışığında il başkanı seçiminin çarşaf liste yada blok liste yapılması partililerin oyuna sulundu. El kaldırmak sureti ile yapılan seçimi divan kabul etmeyince, partili delegelerin isimleri tek tek okunarak ‘Çarşafa Evet mi? Hayır mı ? diye soruldu. 244 kişi çarşaf listeye evet derken, 226 delegede çarşafa hayır dedi. Böylece il kongresinin çarşaf liste ile yapılması karara bağlandı. İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu tarafından faaliyet raporu okundu. Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’de bilançoyu okudu. Faaliyet raporu ve bilanço oy birliği ile kabul edildi.

Kongrede konuşan Genel Başkan Adayı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, Deniz Baykal’ı sert dille eleştirdi. Koç: “Ben kişisel kararla aday olmadım. Kişisel beklenti ile aday olmadım. Demokrasi özlemi ile CHP örgütlerinin isteği ile başkan adayı oldum. Samsun milletvekiliyim, demokratik hakkımı kullanıyorum. Hain suçlamasına karşı karşıya kalacak hiçbir tutumum olmadı. Çıkışım demokratik bir hak arayışıdır. Demokratik bir tepki hareketidir. Mutlaka gerçekleşecektir. Gerçekleri haykırmak parti suçu değildir. Geçen hafta İzmir de ve Samsun da seçim yapıldı. Çok uğraştılar her şey kullanıldı. Samsun’un değişim isteğini kıramadılar. Kurultayda imza bulamayacaklar sözünü Anadolu da kırıyoruz. İlk hedefimiz davet çıkartmaktır. Bütün CHP’lilere çağrı yapacağız. Herkesin taşın altına elini koymasını isteyeceğiz. Kongreler çok önemli. Türkiye ve CHP için kavşak noktasındayız. Ülkenin geleceği için önemli günlerden geçiyoruz. Denizli’de seçim çarşaf listeyle olacak. CHP’de değişime ülkede ilerlemeye destek vereceğinize inanıyorum. Ben seçim gecelerinde CHP’nin ışıklarının 21,00 de sönmesini istemiyorum. CHP’lilerin ağlamasını istemiyorum. CHP’li olmak, sol olmak istiyorum. Hep birlikte yürümek istiyorum.”dedi.      

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı