REKLAMI GEÇ

CHP’deki kongre çağrısı gerginliğe neden oldu

CHP’deki kongre çağrısı gerginliğe neden oldu

CHP’de, Merkezefendi Belediyesi’ndeki encümen seçimleri öncesinde de hareketlilik yaşandığı ortaya çıktı. İlçenin eski ilçe başkanlarından Osman Tabu, WhatsApp grubu kurarak kongre çağrısı yaptı. Bazı partililer çağrıyı ‘kalkışma’ diye niteledi, ilçe başkanlarından ‘şimdi kongre sırası mı?’ yönünde bir açıklama ile net mesaj geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2022 Cumartesi, 13:23

Merkezefendi Belediyesi’ndeki encümen seçimlerinin Cumhur İttifakına kaptırılmasıyla dikkatlerin çevrildiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) hareketliliğin daha önceden başladığı ortaya çıktı.

CHP’de Parti Meclisi kararı ile kongreler 2023’e ertelenmişti. Buna rağmen, CHP’nin Pamukkale eski ilçe başkanlarından kongre üyesi Osman Tabu, WhatsApp grubu kurarak partililere çağrı yaptı ve kongre istedi.

“Sevgili partilim” diye başlayan ve yaşanan süreci anlatan uzun bir mesaj gönderen Tabu, 11-25 Nisan tarihleri arasında olağanüstü seçimli kongre yapılması çağrısında bulundu.

Tabu, delegelere seslendiği mesajında “Çağrım aleni, ancak partiliye özeldir. Parti içi olağan bir süreç olan bu durumu ve gerektirici nedenlerini sosyal medyada ve basında tartışmak niyetim yoktur.

Dilediğiniz kişiyi bu sürece dâhil etmek veyahut dilediğiniz anda ayrılmak konusunda, elbette karar bizzat sizlere aittir.
Bu nedenler ve ayrıca tekrarından kaçındığımız tarafınızca malum sair olgulardan dolayı 11 Nisan 2022- 25 Nisan 2022 tarihleri arasında İl Kongre Delegelerimizce Olağanüstü Seçimli Kongre Çağrısı yapılması hususunda gerekli destek ve hassasiyetin gösterilmesini takdirlerinize arz ederim” çağrısına yer verdi.

Tabu’nun WhatsApp grubundaki bu çağrısına reaksiyon hızlı geldi. Partililerden edinilen bilgilere göre, görevdeki 19 ilçe başkanı Parti Meclisi’nin kararına rağmen çağrı yapılmasını uygun bulmadığını ve mevcut yönetimin arkasında olduğuna dair aynı mesajı paylaştı. Bu paylaşımların ardından gruptan çoğu insan ayrıldı.

28 Mart’ta, Merkezefendi Belediyesi’ndeki encümen seçimleri öncesinde yaşanan bu olay ise bir partilinin facebook paylaşımıyla ortaya çıktı. Bir partili, “Ne zamana kalkışma?” diye sorunca grup mesajları ifşa oldu.

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 10 Nisan 2022, 11:16

Merkezefendi gibi Belediyeye bile Millet ittifakı yönetemiyorsa nasıl Türkiye yönetiminde etkin yetkin adımlar beklenebilir yarın alttan alttan Cumhur İttifakı alt kademelere böyle vermiş olursunuz 2023 seçime kazansanız bile böyle.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı