REKLAMI GEÇ

CHP’den Ali İsmail Korkmaz protestosu

CHP’den Ali İsmail Korkmaz protestosu

Gezi olayları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın katil zanlılarının yargılandığı davada çıkan karar CHP’liler tarafından protesto edildi. Yapılan açıklamada, dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’a yargının da bu kararla bir tekme vurduğu belirtildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2015 Cumartesi, 10:11

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı darp ederek öldüren polis ve esnafların, Kayseri’de yargılandığı davanın son duruşması Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. “Kasten insan öldürme” suçlamasıyla müebbet hapis cezası istenen polis memuruna 13 yıl hapis cezası verildi. Polisin cezası ‘iyi hal’ indirimiyle 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Bu kararı protesto etmek için CHP üyeleri meydana indi. 

Toplanan grup ellerinde pankartlarla birlikte Candoğan Parkı önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Abuşaha, “Hukukun muktedirlerin himayesine girdiğini, çadır tiyatrosuna çevirdiklerini yıllardır söylüyoruz. Bugün geldiğimiz noktaysa hukukun tamamen ortadan kalktığına, hırsızları aklama katilleri saklama aracına döndüğüne şahit oluyoruz” dedi.

Alının karar ile mahkemenin de Ali İsmail Korkmaz’a bir tekme vurduğunu belirten Abuşaha, “Ali İsmail kardeşimizi sokak ortasında acımasızca linç edenler, hatırlarsınız “Vurmayın Öldüm” sözlerini duymazdan geliyorlardı. Ali İsmail öldükten sonra bile vurmaya devam ettiler. Son tekmeyi de sözde mahkeme vurdu ve katilleri sakladı. Unuttukları şey ise sokakların da adaleti olduğudur. Sokağın adaletinde, halkın vicdanında tekmeyi atanlar da, yargılayanlar da, yönetenler de katildirler ve hesap elbet bir gün sorulacaktır. Hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı