REKLAMI GEÇ

CHP’den Avukat bürosu baskınına tepki

CHP’den Avukat bürosu baskınına tepki

CHP Merkezefendi İlçe Yönetimi’nde bulunan avukatlar, Başbakan Erdoğan’ın Denizli mitingi sırasında bir avukatın ayakkabı kutusu gösterdiği gerekçesiyle bürosunun korumalar tarafından basılmasını protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2014 Salı, 14:04

Avukat olan ve CHP Merkezefendi İlçe Yönetimi’nde görev yapan Ozan Orpak, Sevil Demirdöver ve Uğur Coşku, parti binasında yaptıkları basın toplantısında yaşandığı ileri sürülen durumu protesto ederek, basın açıklamasında bulundu.

Bir avukatın yaşadığı akıl almaz durum nedeniyle öncelikle hukukçu kimlikleri ve CHP örgütü adına açıklama yapmayı zorunlu gördüklerini belirten Ozan Orpak, “Başbakan zorla ve bir takım vaatlerle topladığı kalabalıkla, söz de gövde gösterisi yaparken, Denizli halkını susturmak, tepkilerini dile getirmek isteyen vatandaşlara akıl almaz zorbalıklar yapılmıştır. Kentte en küçük muhalif davranışın üstüne şiddetle gidilmiş, toplantı alanıyla hiç ilgisi olmayan İstiklal Caddesi’nde dahi kendisine muhalif gençlere tomalarla su sıkılmış, toplantı alanıyla ilgili olmayan sokak ve caddeler de halka kapatılmıştır. Yine Denizli Barosuna mensup bir avukat meslektaşımız, işyerinin penceresinden ayakkabı kutusu gösterdiği için keskin nişancılar tarafından tehdit edilmiş, zorla işyerine girip gözaltı işlemi yapılmaya çalışılmıştır. Bütün bunlar yapılırken hukuka uyulmadığı gibi, açık yasal hükümler de yok sayılmıştır. Avukatlık Yasası’nın amir hükmüne göre, bir avukatın bürosuna mahkeme kararı olmaksızın ve Baroya haber vermeksizin girmenin yasak olduğu açık bir yasa emridir.Baskıya ve hukuksuzluğa maruz kalan meslektaşımıza ve tüm halkımıza yapılan bu hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınıyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak zulmedenlerin karşısında, her daim duracağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunuyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı