REKLAMI GEÇ

CHP’den Başkan Zolan’a performans karnesi

CHP’den Başkan Zolan’a performans karnesi

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin performans programını değerlendirdi, 2013 yılıyla farklılık göstermediğini öne sürerek, sınıfta kaldıklarını söyledi. Sancar, Denizli’de ciddi tepkilere yol açan altyapı konusunda da açıklamalar yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2016 Perşembe, 15:28

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla hem Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 porformans programını, hem de altyapı çalışmalarını değerlendirdi.

denizli-chp-teoman-sancar-chp-butce-degerlendirmesi-1

“MİLLETLE ALAY EDİYORLAR”
Büyükşehir Belediyesinin birkaç gün önce mecliste görüşmeye açtığı “Bütçe ve 2017 Performans Programı”nın ne Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu, ne de vatandaşlar nezdinde kabul görmediğini ifade eden Teoman Sancar, “Aslında 2013 yılı Performans Programı ile 2017 Performans Programı arasında hiçbir fark yoktur. Yani bir kopyala yapıştırdan ibarettir. Yani milletle adeta alay edilmektedir” dedi.

“YÜZYILIN ALTYAPISI, YÜZYILIN İŞKENCESİNE DÖNDÜ”
Yüzyılın alt yapı projesi diyerek yıllar önce reklamının yapıldığını, ancak bir türlü içinden çıkılamayan projenin Denizli için “Yüzyılın İşkencesi”ne dönüştüğünü öne süren Sancar, “Hala açılamayan caddeler, dökülemeyen asfaltlar, kapatılamayan çukurlar milletin başına bela olmuştur. Bir de Başkan Zolan’ın gazete beyanları var ya ‘Bizden önce Denizli koca bir köydü’ diye! Evet Başkan Zolan senden önce köydü dediğin bu şehirde yağmur yağınca sadece Dokuzkavaklar’daki Zeybek Durağını su basardı. Bağırsak Deresi taşardı. Şimdi senin zamanında iki saatlik yağmur sonucunda Denizli’nin tamamı Venedik’e döndü, yüzen şehir haline geldi. Hatta çok şükür Belediyemiz kurtarma botuyla tanıştı. Birde diyorsunuz ya torunumuzun torunu alt yapı sorunu yaşamayacak diye! Zaten bu altyapıda herhalde torunlarımızın torunları zamanında bitecek. Onun için şu alt yapıyı kontrollü bir şekilde ele alın, vatandaşımızı bu çileden bu eziyetten bir an önce kurtarın. Asfaltını döküp alt yapısını bitirip kazıp dökmeden hizmete açabildiğiniz bir tane cadde yok. Vatandaşın paraları ödediği vergileri sizin ‘boz-yap’larınıza gidiyor” dedi.

“2012 yılında otopark sorunun çözeceğinizi, sokakları araç kirliliğinden kurtaracağınız söylemiştiniz” diyen Sancar, 2012’den 2016’ya kadar tek bir otopark yapılmadığını ifade etti.

Sancar, “Otopark yok ama acımasız istimlaklarınızla yaktığınız binlerce can var. 2012 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grubu olarak, bu istimlaklar hakka ve hukuka uygun değil, vatandaşın rızası olmadan malını elinden almak bir otopark çözümü olamaz. Gelin depreme dayanıksız ilköğretim okullarını yıkalım bodrumlarına otopark üstlerine modern okullar yapalım dedik, tüm Denizli’de ve vatandaşlarımızda büyük kabul gören bu mega projeyi size kabul ettiremedik. Çünkü illa vatandaşın canını yakacaksınız ve maalesef Denizli’miz sayenizde hala Otoparksız yaşamaya devam etmektedir” dedi.

“DENİZLİ TRAFİKTEN BIKTI”
Denizli halkının araç kullanmaktan, trafiğe çıkmaktan bezdiğini belirten Sancar, “Bir sokakta beş yeşil ışıkta geçemiyorsanız, saatlerce şehrin bir yerinden bir yerine gideceğim diye uğraşıyorsanız, hele saat 17.00-19.00 arasında işten eve varıncaya kadar adeta kabus yaşıyorsanız siz Denizli’de Trafiğin T’sini bile çözememişsiniz demektir. Şimdi de çıkmış trafiği vatandaşa soracağız diyorsunuz, biz size soruyoruz Sayın Zolan, yıllar önce üniversiteye hazırlattık dediğiniz “Ulaşım Master Planı” ne oldu uygulanamadı mı? Yoksa tutmadı mı? Biz o gün bu plan ayakları yere basan bir plan değil dedik. Minübüslerin kafanıza göre güzergahını değiştirdiniz. Sayenizde toplu ulaşıma araçları ne çarşıya inebildi, ne de garaja. Minibüsçü esnafını Çınar Meydanı’na Belediye önüne indirerek trafiğin tüm caddelerde kesilerek Denizli tarihindeki ilk protestoya sebebiyet verdiniz” dedi.

Servergazi Mahallesi’ndeki Zeytinli Bahçe Parkı’nın kimseye sorulmadan, millete danışılmadan bir dakikada “Benzinli Bahçe”ye çevrildiğini ifade eden Sancar, “Bu nasıl bir demokrasi? Bu nasıl bir belediyeciliktir ki, konut alanlarının ortasında vatandaşın nefes alabileceği Zeytinli Bahçe Parkı’nı bir dakikada akaryakıt ve LPG istasyonuna çeviriyorsunuz. Bunu Yenişehir bağ bahçe imarlı alanın ortasında müstakil evlerin içine yaptınız, bizler mücadele ettik ama siz inadınızdan geri dönmediniz. Şimdi Zeytinli Bahçe’den bari geri dönün, o yeşil alana ve Servergazi’nin geleceğine kıymayın. Orada Benzinlik ve LPG istasyonu olmaz, olamaz. Ne çevre sağlığına uygun, ne de trafik geçit planına. O parkı benzinlik ve LPG istasyonu yapmak demek, Servergazi’nin ortasına kocaman bir bomba koymak demektir. Sizi ısrarla uyarıyor ve bu yanlıştan acilen geri dönmenizi rica ediyoruz. Kısacası Sayın Zolan Belediyecilik yüzlerce parlak sayfalardan oluşan jan janlı kitaplar basarak yapılmaz. Gazetelerde televizyonlarda sürekli vaatler verilerek de yapılmaz” dedi.

Yorumlar

ADNAN KARACA   -  Bağlantı 17 Kasım 2016, 17:28

teoman bey kılıçdaroğluna seçim öncesi soruyor muhabir iktidar olunca ne yapacaksınız.3,köprü ve havaalanını iptal edeceğiz.peki siz hangi hizmetleri yapacaksınız cevap:daha onlara karar vermedik.siz neye neyle karne veriyorsunuz bi anlatın bakalım

hüseyin   -  Bağlantı 17 Kasım 2016, 16:11

Yaw arkadaş..Bu Aziz Millet on yıllardır size karne veriyor. hep sınıfta kalıyorsunuz..Denizlinin Çalışkan Sınıf Başkanına laf ediyorsunuz..
ayıp be..

eren20   -  Bağlantı 17 Kasım 2016, 15:46

Alt tüm rezaleti ile devam ederken bir tane yetkili çıkıpta biz bu işi şu tarihte bitireceğiz,yolları asfaltlayacağız diyen yok.Akkonak,Karaman,Muratdede,ilbade tam bir harabe.

emin arslan şener   -  Bağlantı 17 Kasım 2016, 15:37

sayın sancar siz bu karneyi yani notu verecek enson kişisiniz..sizin zamanınınızıda gördü bu millet tamam alt yapı calışmaları zorluyor vatandaşı ama genelde bakarsak büyükşehir belediyesi iyi işler çıkartıyor..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı