REKLAMI GEÇ

CHP’den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hakkında suç duyurusu

CHP’den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hakkında suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasoyfa’da kılınan cuma namazında sarf ettiği sözlere tepkiler artarak sürüyor. ADD’nin ardından Erbaş hakkında bir suç duyurusu da CHP’den geldi. İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Erbaş hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2020 Çarşamba, 12:40

Ayasofya’nın ibarete açılmasının ardından kılınan ilk cuma namazında verdiği vaat ile geniş bir kitlenin tepkisini çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında birbiri ardına suç duyuruları geliyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin ardından CHP de Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmihan Yıkar, Kadın Kolları il Başkanı Ayşen Kocabay ve Gençlik Kolları İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi uyarınca suç duyurusunda bulundu.

Erbaş’ın Ayasofya’da Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan resmi hutbenin dışına çıktığını ve “Fatih Sultan Mehmet Han, gözbebeği olan bu muhteşem mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfedip müminlere emanet bırakmıştır. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” denildiğinin hatırlatıldığı suç duyurusunda, “Adı geçen şahıs bu paylaşımı ile TCK 216 ve devamı maddeleri uyarınca halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, Atatürk’ün hatırasına alanen hakaret suçunu işlemiştir. Değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez bir şekilde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve onun inkılap ve ilkeleri doğrultusunda, laiklik ilkesine bağlı olarak, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalıp milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek ve din hizmetlerinin etkin ve verimli sunulması için gerekli tedbirleri almakla görevli olan şüphelinin bir Cuma hutbesinde ‘Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar’ sözünü kullanması hukuken ve vicdanen kabul edilebilir değildir” denildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesinin verilmesinin ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir. Cumhuriyet’e milli değerlerimize ve Atatürk’e karşı yapılan saygısızlıkların hesabı elbette sorulacaktır. Atatürk’ün de söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar olacaktır. Bunun en büyük güvencesi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 29 Temmuz 2020, 12:54

alkol haramdır, içen cehennemliktir denildi yine dava açın. başka işiniz yok yahu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı