REKLAMI GEÇ

CHP’den gövde gösterisi

CHP’den gövde gösterisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de hafta içi olmasına rağmen toplanan 20 bini aşkın coşkulu kalabalığa konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yine yolsuzluklar üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, bugüne kadar Ak Parti’ye oy veren seçmenlere, “Bu kez elinizi vicdanınıza koyun” diyerek seslendi. “İnşallah bir daha Denizli’ye Başbakan olarak geleceğim” diyen Kılıçdaroğlu, ülkenin ihtiyaç duyduğu tek şey olarak nitelendirdiği temiz siyaset için CHP adaylarına oy istedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2014 Salı, 16:19

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun uçağı hava muhalefeti nedeniyle Çardak Havaalanı’na yaklaşık 1,5 saat geç indi. Daha önce programlandığı gibi önce Çardak, ardından da Bozkurt’ta otobüs üzerinden halka seslenen Kılıçdaroğlu, yol güzergahı boyunca halkı selamlayarak Denizli’ye geldi. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 13:00’da başlayacağı açıklanan miting alanına 1,5 saat gecikmleyle 14:30’da ulaştı. Beraberinde Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri bulunan Kılıçdaroğlu’nun gelişiyle birlikte alanda coşku daha da arttı. Kılıçdaroğlu, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde halkı selamlayarak konuşmasına başladı.

“BİR DAHA BAŞBAKAN OLARAK GELECEĞİM”
Gecikmesi nedeniyle özür dileyen Kılıçdaroğlu, öne çıkarak yağmur altında konuştu. Bu hareketiyle alanda ıslanan kalabalığın da gönlünü alan Kılıçdaroğlu, meydanda toplanan onbinlerce kişiyi “Merhaba Denizli’nin yiğit insanları” diyerek selamladı. İddialı bir söylemle söze giren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın hakkında açtığı davaya da göndermede bulundu. Kılıçdaroğlu, “İnşallah bir daha Denizli’ye Başbakan olarak geleceğim. Başçalan dava açımış. ‘Bana niye hırsız diyorsun?’ diye.. Ben demiyorum. Bak meydanları görüyorsun. Sanıyor ki dava açınca ben ondan korkacağım. Sen ayakkabı kutusundan korkan adamsın. Ben senden niye korkacağım. Siz hiç dünyada ayakkabı kutusundan korkan bir adam gördünüz mü? Siz twitterden korkan bir Başbakan gördünüz mü? Diktatörler korkarlar, baskı kurarlar, yasak getirirler. Yasak getirdi, yasağı deldik. İstediğin kadar yasak getir. CHP iktidarında konuşan Türkiye yaratacağız” dedi.

anons

TÜM KESİMLERE AYRI AYRI SESLENDİ
Konuşmasında toplumun tüm kesimlerine ayrı ayrı seslenen Kılıçdaroğlu, önce kadınlardan destek istedi. Kılıçdaroğlu, “Hanımlar ilk sözüm size… Cumhuriyet tarihinde ilk kez CHP’den 53 kadın aday gösterdik. Daha sonraki seçimlerde daha çok olacak. Siyasette de temizliği inşallah siz yapacaksınız. Denizli ve bütün Türkiye duysun. İster başı açık, ister kapalı olsun. Bütün kadınların başımın üstünde yeri var. Ben her evde huzur olsun istiyorum. En büyük arzum bu. Geliri olmayan ve ya asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Kadının hesabına asgari ücret üzerinden maaş yatıracağız. Kadın kimseye minnet etmeden parasını çekecek ve ailesine bakacak. Bu benim Türkiye’ye vaadimdir. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.

GENÇLERE “ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLUN” ÇAĞRISI
Mevcut iktidarın baskıcı ve yasakçı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu seçimlerde ilk kez 2,5 milyon gencimiz oy kullanacak. Ya özgürlükten yana oy kullanacaksınız, ya da diktatörden yana oy kullanacaksınız, size yasak getirecekler. Ben özgürlükten yana oy kullanmanızı istiyorum. Ben bütün özgürlüklerin güvencesi olacağım. En geç iki yıl içinde bütün üniversite öğrencileri yurtlarda kalacak. Hiçbir anne-babanın gözü arkada kalmayacak” dedi.

ESNAF EMEKLİSİNE “KESİNTİ YOK” SÖZÜ
Ak Parti iktidarının, yıllarca üreterek, vergi ödeyerek, ülkeye kazandıran esnafı emekliliğinde cezalandırdığını belirten Kılıçdaroğlu, “Esnaf kardeşime söylüyorum. Sizin bugüne kadar büyük ölçüde AKP’ye oy verdiğinizi biliyorum. Ama şunu hatırlatmak istiyorum. Oy verdiniz, geldi, sosyal güvenlikte reform yapacağını söyledi. Ne yaptı? Esnafın emekli aylığından yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesiyorlar. Çalışan insan cezalandırılıyor. Esnaf kardeşime söz veriyorum. CHP iktidarında esnaf emeklisinin aylığından 5 kuruş bile kesilmeyecektir” dedi.

ÇİFTÇİYE “UCUZ MAZOT” SÖZÜ
Tarımın bitme noktasına geldiğini, çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Çiftçi kardeşime sesleniyorum. Sana dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini satıyorlar. Bir de ürünün para etmiyor. Çiftçinin önünü kestiler. Saman ve kurbanlık koyun ithal ediyoruz. Çiftçimiz aç kalıyor. CHP iktidarında mazotun litresi 1,5 TL olacak. Sözüm söz!” diye konuştu.

“ÇALMAZSAN KAYNAK VAR”
Meydanlardan dillendirdiği bu vaatlere Başbakan Erdoğan’ın “Parayı nereden bulacaksın?” eleştirisi getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ben bunları söyledikçe Başçalan “Parayı nereden bulacaksın?” diyor. Bu ülkede para var, herşey var. Eksik olan temiz iktidar. Çünkü parayı götürüyorlar. Sen götürüyorsun, çocukların götürüyor, yakınların götürüyor. Söyle kaç paraya doyacağını, biz sana bu parayı verelim de milletin yakasından düş. Ama onu biz 30 Mart’ta doyuracağız” dedi.

“BAŞBAKAN SUDAN’A KAÇACAK!”
Yolsuzlukların hesabının CHP iktidarında mutlaka sorulacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP’nin iktidarında o yurt dışına kaçacak. Ona uygun bir ülke buldum. Ömer El-Beşir’in ülkesi Sudan… Biliyorsunuz El Beşir, binlerce çocuğu, genci öldürdü, ülkesini soydu. Birlikte oturup sohbet etsinler. Ne kadar katliam yaptıklarını, ne kadar götürdüklerini birbirlerine anlatsınlar. Ne kadar kaçarsa kaçsın onu getirip, bağımsız mahkemede yargılayacağım. Ben AKP’yi eleştiriyorum, onlara oy veren vatandaşlarımı değil. Ama sandığa giderken ellerini vicdanlarına koymalarını istiyorum. Biz çalışıyoruz ama birileri çalıyor. Bu güzel ülkeyi cennete dönüştürmek mümkün. Herkesin karnı doyabilir, barış içinde huzur içinde yaşayabilir. Bunun tek bir şartı var. Siyaset ahlaklı olacak, adaletli olacak. Biz şimdi adalete ahlaka hasretiz. Bunun için herkese görev düşüyor. Gün birlik günüdür. Herkes geleceğine sahip çıksın. Artık bölünmeyelim, ayrışmayalım, Türkiye’yi kirlilikten temizleyelim. Çalanları, kul hakkı yiyenleri alaşağı edelim” dedi.

“KAVGADAN YANA DEĞİL BARIŞTAN YANA OLALIM!”
Ülkenin ihtiyacı olan tek şeyin temiz siyaset ve toplumsal uzlaşı olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Bizim inancımız şudur. Biz herkesin inancına saygı gösteriyoruz. Ben özellikle AKP’ye oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum. Harama ortak olmayın, helale ortak olun. Sevgiden, hoşgörüden, kardeşlikten yana olun. Kavgadan, ayrışmadan yana olmayın” dedi.

CHP ADAYLARINA DESTEK İSTEDİ
CHP Büyükşehir Adayı Kazım Arslan’ı da yanına çağıran Kılıçdaroğlu, “O adaletli olacak, çünkü hukuk mezunu. İşsizliği önlemek için çalışacak çünkü sanayici.. O size hizmet etmek istiyor. Başçalan geldi ve ‘Denizli hak ettiğini aldı’ dedi. O zaman Denizli’de 34 fabrika niye kapandı? Bizim için yandaş yok vatandaş var. Vatandaşa hizmet edeceğiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum, Başkanlarımı size, sizi de Allah’a emanet ediyorum” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun ardından, CHP Büyükşehir Adayı Kazım Arslan da, kısa bir konuşma yaparak destek istedi. Kılıçdaroğlu ve sahneye davet edilen belediye başkan adayları birlikte halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Uşak’a hareket etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı