REKLAMI GEÇ

CHP’DEN TEKSTİLE GÖZALTI

CHP’DEN TEKSTİLE GÖZALTI

İflaslar ve intiharlarla sarsılan Denizli tekstilindeki sorunların tespiti için oluşturulan CHP heyeti mesaiye başladı. Odalar, dernekler ve sanayicilerle görüşecek olan milletvekilleri: “Bu tabloyu önceden görmüştük” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2009 Perşembe, 17:26

Dev tesislerini ekonomik krize kurban vermiş, yeni iflaslarla sarsılmış ve işadamlarını intiharlara kurban vermiş olan Denizli’ye, CHP lideri Deniz Baykal tarafından özel bir ekip gönderildi. 11 milletvekilinden oluşan heyet, özellikle tekstil sektöründeki sorunları tespit edecek, Denizli lokalinden Türkiye resmi çıkarmaya çalışacak.

Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın başkanlık yaptığı heyette, Mehmet Ali Susam, Fevzi Topuz, Eşref Karaibrahim, Akif Ekici, Ramazan Kerim Özkan, Mevlüt Coşkuner, Ergün Aydoğan, Abdullah Özen ve Ali Koçal’ın yanı sıra Denizli milletvekili Ali Rıza Ertemur da yer aldı. Derviş Günday değişen programı nedeniyle heyete katılamadı.

Denizli’de odalar, dernekler ve sanayicilerle görüşecek olan CHP heyeti sorunları bir rapor haline dönüştürecek. Bu rapor önce CHP Parti Meclisi toplantılarında masaya yatırılacak ve Genel Başkan Deniz Baykal’a özel bir brifing verilecek, ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirilecek.

CHP’li milletvekili heyeti bugün görüşmelere başlamadan önce bir basın toplantısı düzenleyerek yapacakları çalışmalarını anlattı. Heyet Başkanı Faik Öztrak, “Denizli sadece kriz döneminde değil, AKP iktidarı göreve geldikten sonra sıkıntılar yaşamaya başladı. Nedeni ise Denizli’nin bir sanayi kenti olması” dedi. Hükümetin sanayiye yönelik hiçbir başarılı çalışma yürütemediğinin de altını çizen Öztrak Denizli’nin içinde bulunduğu durumu işaret ederek “Bu durum hükümet politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir” dedi.
Hükümetin özellikle tekstil sektörünü Türkiye’den çıkarmaya çalıştığını hatırlatan Öztrak, “bu çok yanlış bir politikadır” dedi.

CHP olarak bu tabloyu önceden gördüklerini fakat yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını, kurulması talebinde bulundukları ‘Kredi Garanti Fonu’nun ise öngördüklerinden bir yıl sonra kurulduğunu söyleyen Heyet Başkanı Öztrak, “Onu da bizim beklediğimiz şekilde yapmadılar. Hiçbir işe yaramadı” dedi.

Toplantıda söz alan CHP Denizli milletvekili Ali Rıza Ertemur da hükümeti kara tablo konusunda uyardıklarını hatırlattı. Ertemur, “Bu yeni bir tablo değildir. Denizli’de iki yıldır tesisler işçi çıkarıyor. İki yıldır fabrikalar kapanıyor. 2008 Şubat’ında sorunları araştırma adına bir önerge verdik. İstedik ki bir araştırma grubu oluşturulup Denizli’de incelemeler yapılsın. Bu AKP tarafından gündeme bile getirilmedi. İşadamı Sözkesen’in vefatına hepimiz üzüldük. Bu bardağı taşıran son damlaydı. Cenazede insanlar bir şeyler olması gerektiğini söylediler. Biz de bu talepleri Genel Başkan Deniz Baykal ile paylaştık. Böyle bir çalışma yapılmasını istedi ve bu heyeti görevlendirdi” dedi.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Zafer Gönenç ise Denizli’nin içinde bulunduğu duruma ilginç tespitler yaptı. Kentin bir numaralı sorununun yoksulluk ve işsizlik olduğunu söyleyen Gönenç, tekstilcilerin içinde bulunduğu durumu ve krizin etkilerini ‘dramatik’ olarak nitelendirdi. Heyetin Denizli’ye gelmesini ve bir araştırma yapmasını da CHP Denizli örgütünün talep ettiğini söyledi.

Toplantıya katılan milletvekilleri, daha sonra Denizli Valiliği’ni, Denizli Sanayi Odası’nı, Denizli Ticaret Odası’nı, Denizli Ticaret Borsası’nı, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ve Denizli’deki bazı tekstil fabrikalarını ziyaret etti.

TOPLANTIDAN NOTLAR
Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, toplantının hemen başında iki telefon görüşmesi yaptı. Salondaki herkes Ertemur’un kürsüden yaptığı bu görüşmeyi bitirmesini bekledi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam toplantıya gecikti. Ali Rıza Ertemur’un da telefonda görüştüğü ve yer tarif ettiği kişi Susam’dı.

CHP’deki basın toplantısı sırasında yine pek çok dinleyici salonda yer bulamadığı için dışarıda kaldı.

Milletvekili Fevzi Topuz, dinleyiciler arasında köşelerde sıkışmış olan belediye eski başkanı ve PM eski Üyesi Ali Marım’a takıldı: “Başkan çıkmaz sokakta kalmışsın. Herhalde görev yaparken çok çıkmaz sokak açtın.”

CHP heyeti ve il örgütü mensupları toplantı sonrasında parti otobüsü ile valiliğe hareket ettiler. Bu sırada otobüsün kapısında durup gelen gideni kontrol eden İl Başkanı Zafer Gönenç’e gazeteciler takıldı: Başkanım halk otobüsüne binmişsin…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı