REKLAMI GEÇ

CHP’den Zeybekci’ye ağır suçlama

CHP’den Zeybekci’ye ağır suçlama

Türkiye Belediyeler Birliği Seçimleri’nde yaşanan tartışmaların ardından CHP Denizli İl Başkanlığı, konuyu yargıya taşıdı…

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2009 Perşembe, 11:42

DENİZLİHABER

Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde yaşanan olumsuz olayların ardından Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile CHP ve MHP arasında tartışma yaşanmış, toplantıya katılan belediye başkanlarına toplantının geç haber verildiği iddiası ortaya atılmıştı. Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda konuyu yargıya taşıyan CHP, önceki gün konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zeybekci’yi olayları kapatmak ve hukuku saptırmak suçlamasında bulundu.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

‘Gerçekler böyle’

Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerine üye göndermek için Denizli’de 28 Nisan 2009 tarihinde saat 14:00’te yapılan toplantıya ilişkin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin açıklamalarını hayretle basından okuduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Ali Kavak, gerçeklerin çok daha farklı olduğunu dile getirdi. Kavak, olayları şu şekilde aktardı: “27 Nisan 2009 günü saat 14:30 sıralarında Çardak ilçesi Gemiş Beldesi Belediye Başkanı ile temasa geçen AKP’li bazı aday olmak isteyenler yetki belgesi istemişlerdir. Gemiş Belediye Başkanı bizzat tarafımızı arayarak durumdan bilgilendirdi. Bunun üzerine gerekli araştırmaları yapmaya başladık. 5355 sayılı yasanın 3.maddesinin b fıkrası aynen “ Mahalli İdare Birliği: birden fazla Mahalli İdarenin, yürütmekle görevli oldukları hizmetlerden bazılarının birlikte görmek üzere kendi aralarında kurdukları “ Kamu Tüzel Kişisini” ifade eder tanımını yapmaktadır”

‘Zeybekci görevini yerine getirsin’

5355 sayılı yasaya göre kurulan Türkiye Belediyeler Birliği Tüzüğünün 7.maddesinin 3.fıkrasında “Seçim, birlik başkanlığının talebi üzerine Büyükşehirlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı diğer yerlerde İl Belediye Başkanlığınca tespit edilen gün ve yerde o il içindeki Belediyelerin Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile yapılır” denildiğini aktaran Kavak, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin görevini yerine getirmediğini belirtti. Kavak, “Tüm belediye başkanları ile belediye meclis üyelerine bizzat toplantı yer ve saatini belirtir gündemi ulaştırıp tebliğ etmesi gerekirken bu gereği kendisi yerine getirmediğini, Belediye Başkanlarına faks çektirdiğini toplantı salonunda Denizli Belediye Başkanı sıfatı ile bulunan Nihat Zeybekci açıklama yapmıştır. Belediye Meclis Üyelerimizin açmış olduğu dava karşısında kendisini kaybeden ve eksikliğini olayları saptırarak kapatmaya çalışan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci olayları ve hukuku saptırmaya çalışmaktadır. Konu İdare Mahkemesine intikal etmiştir. Mahkemenin vereceği karara taraflar saygı duyacaktır. Nihat Zeybekci toplantı salonunda tüm uyarılara karşın orada bulunanlara ve bulunmayanlara mahkemenin yolunu tarif ettiğinde hiç kimse buna tepki göstermemişti. Hukuka aykırı yaptığı işleme karşı dava açan Belediye Meclis Üyelerinin üzerinden Denizli İl Başkanı olarak şahsıma yönelik söylemlerini bir Denizli Belediye Başkanı’na yakıştıramıyorum. Hukukun üstünlüğünü savunan bizler olarak Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi bu tutum ve davranışından dolayı kınıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı