REKLAMI GEÇ

CHP’li Arslan’dan TBMM Başkanı’na sert sözler

CHP’li Arslan’dan TBMM Başkanı’na sert sözler

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “laiklik yeni anayasada olmamalı” sözleri nedeniyle TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı sert bir dille eleştirdi. Arslan, “Siz neye güveniyorsunuz da sizi buraya taşıyan laik cumhuriyet iradesine başkaldırma cüretini gösteriyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2016 Salı, 14:53

CHP Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın İstanbul Üniversitesi’nde, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nce düzenlenen “Yeni Türkiye Yeni Anayasa” konulu konferansta, “laikliğin yeni hazırlanacak anayasada yer almaması gerektiği” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

“YEMİNİNİZİ ÇİĞNEDİNİZ”
“Meclis Başkanı yeminini çiğnemiş, oturduğu koltuğun ağırlığını hiçe saymıştır. Siz Meclis’in başkanısınız. Yetki ve sorumluluğunuzu ona göre kullanmalısınız” diyen Arslan, şu açıklamayı yaptı:

“Siz neye güveniyorsunuz da sizi buraya taşıyan laik cumhuriyet iradesine başkaldırma cüretini gösteriyorsunuz? Türkiye bugün her zorluğa rağmen Ortadoğu bataklığında birlik ve bütünlüğünü koruyabiliyorsa, bu laiklik sayesindedir. Böylesine keskin bir gerçeği hala kavrayamıyorsanız, o koltuk size fazla geliyor demektir.

“BAŞKANLIK KOLTUĞU BOŞA ÇIKMIŞTIR”
Meclis Başkanlığı koltuğu bu talihsiz açıklamayla birlikte, bugünden itibaren boşa çıkmıştır. O koltuk, yeminine sadık, anayasasına saygılı, laikliğe bağlı, Cumhuriyetle ve kurumlarıyla barışık bir başkanı hak etmektedir. Ülkemiz bugün yeniden 93 yıl öncesindeki kuruluş ve kurtuluş tartışmasına, var oluş ya da yok oluş mücadelesine geri dönmüştür.

Şeriatı dindarlık diye ortaya atanlar, toplumun tüm kazanımlarına göz dikmiştir. Laiklik din ve inançların özgürce yapıldığı bir sistemdir. Bunu göremeyenler ve görmek istemeyenler zaman zaman bu çıkışları yapıyorlar. Ülkemize yazık ediyorlar, yurttaşlarımızı din ve mezhep kavgasının içine sokmak istiyorlar. İçte barışı bozmak niyetindeler.

“MAKAMIN KIYMETİNİ BİLSİN”
Sayın İsmail Kahraman bir daha iyice düşünsün, cumhuriyet ve laiklik sayesinde eriştiği makamların kıymetini bilsin. Bugün millet iradesini elinin tersiyle itmeye kalkanlar, en açık tepkiyi önce Meclis’te bizden, sonra sağduyulu halkımızdan görecektir. Şunu iyi bilsinler ki, CHP varolduğu sürece, kötü niyetli olanlar emellerine ulaşamayacak, laik Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır.”

Yorumlar

Alicnkya   -  Bağlantı 26 Nisan 2016, 18:44

Yapma kardeşim yorum yazan arkadaşım, bu ülkede yaşayan halk 100 yıl öncesinde bu vatan bizim diyerek savaştı. Yapma etme kuran kutsal islam bizim islamımız din bizim dinimiz fakat tapmayacaksınız 600 yıllık tarih sonrası laiklikle bu ülke ayakta

kazım bey   -  Bağlantı 26 Nisan 2016, 15:23

nediyorsun sen vekil 90 yıl önce laiklikle mi kuruldu bu ülke ecdad bu yüzden mi savaştı islamiçin kuran için savaştı önce bunu öğren kazım!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı