REKLAMI GEÇ

CHP’li Bartal’a hayvanseverlerden tepki

CHP’li Bartal’a hayvanseverlerden tepki

Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Ünal, Pamukkale Belediyesi’nin sokak hayvanlarıyla ilgili başlattığı atık ekmek toplama çalışmasını sosyal medya üzerinden eleştiren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Osman Bartal’a “sokak hayvanları üzerinden siyaset yapmayın” diye seslendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2015 Cuma, 08:57

Pamukkale Belediyesi, bir süre önce ilçenin çeşitli noktalarına bayat ekmeklerin toplanması için 140 kutu koydu. Toplanacak ekmeklerin de barınaklardaki hayvanlara verileceğini açıkladı. Bu uygulamaya CHP’li Meclis Üyesi Osman Bartal, sosyal medya üzerinden “Bayat ekmek toplayacağınıza (kesinlikle karşı değilim yapılana) belediye önündeki Audiler, Wolksvagenlerden tasarrufa geçilse nasıl olur acaba” eleştirisini yaptı.

Bartal’ın eleştirisine yanıt Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Ünal’dan geldi. Ünal, Pamukkale Belediyesi’nin uygulamasını ve büyük küçük ayırımı yapmadan sokak hayvanları için hayata geçerilen tüm projelerin destekçisi olduklarını belirtti.

Sokak hayvanlarının yiyecek, içecek, barınma ve tüm tedavi masraflarının 5199 sayılı kanun gereğince yerel yönetimlere ait olduğunu ve bu hususta belediyelere ödenek ayrıldığını ifade eden Ünal, “Her türlü canlının yaşam kalitesinin artırılması amacı ile yapılan çalışma, hiçbir şekilde siyası malzeme olarak veya laf sokmak amacıyla kullanılmamalıdır. Siyasi kimlik taşıyan kişilerin evrensel nitelikteki bu konularda daha hassas davranmaları gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.

Pamukkale Belediyesi Meclis üyesi Osman Bartal’ın ‘’kesinlikle karşı değilim yapılanlara’’ demesine rağmen sokak hayvanları için hayata geçirilen proje üzerinden siyaset yaptığını savunan Ünal, “Sayın Bartal’ın bu konuda belediyeyi eleştirmesini kınıyoruz ve canlarımızı siyaset malzemesi yaptığı için bu uğurda canını dişine takarak zor şartlar altında bir şeyler yapmaya çalışan biz hayvanseverlerden özür dilemesini istiyoruz. Yapılan olumlu çalışmalar, olumsuzlukları göstermek amacı ile kullanılmamalıdır. Hele ki söz konusu canlılar ise… Sayın Osman Bartal’ı en kısa zamanda sokak hayvanları adına yapılmış bir projede başı çeken kişiler arasında görmek istiyoruz” diye konuştu..

BARTAL’IN PAYLAŞIMI
Pamukkale Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Osman Bartal’ın Denizlili hayvanseverlerin tepkisini çeken sosyal medya paylaşımı şöyle:

ic-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı