REKLAMI GEÇ

CHP’li başkanlar kampta toplandı

CHP’li başkanlar kampta toplandı

Denizli’nin ilçe ve beldelerindeki CHP’li belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, İGM ve Denizli Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyeleri, CHP İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘yerel yönetimler kampı’nda bir araya geldi. CHP İl Başkanı Gönenç, “Tek çare CHP” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ekim 2009 Pazartesi, 18:25

CHP İl Başkanlığı’nca hazırlanan programla, Denizli ilçe ve beldelerinin CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Genel Meclisi ve Denizli Merkez Belediye Meclisi üyeleri, 10 Ekim 2009 günü, Richmond Hotel’de toplandı. Gün boyunca süren toplantıya, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur da katılarak bir konuşma yaptı. Toplantı açılış konuşmaları ve panel olmak üzere iki bölümde gerçekleştirildi.

‘Belediyelerimiz başarılı olmak zorunda’
İl Başkanı Zafer Gönenç, “Tüm zorluklarına karşın belediyelerimiz başarılı olmak zorundadır. Yerel yönetimlerdeki başarımız, bize genel seçimlerde iktidarın yolunu açacaktır. Ülkemiz AKP iktidarının faşizan politikaları altında inlemektedir. Kürt açılımı/demokratik açılım, ermeni açılımı adı altında 100 yıllık ulusal politikalarımız terk edilmiştir. Atatürk devrimleriyle hesaplaşma süreci tam gaz sürdürülmektedir. Yurtseverlerimiz operasyonlarla cezaevlerine doldurulmuştur. Tarihte örneği görülmeyen yargı faciaları yaşanmaktadır. Deniz Feneri yolsuzluğu dosyası ile ilgili en küçük bir adım atılmazken, iktidara ve işbirlikçilerine karşı teslimiyetçi ve yandaş tutum almayan herkes cezalandırılmaktadır” dedi.

‘Tek umut; CHP’
Gönenç, “AKP’nin uyguladığı ekonomik programın sonuçlarını en derin ve acı şekilde Denizli’de yaşıyoruz. Yaşanan işsizlik ve yoksulluk, beceriksizliğin sonucu değildir. Ulusal sermayeye ait tüm yatırımlar ya emperyalist şirketlerin, ya da ‘İslami sermaye’ dedikleri, yandaş şirketlerin eline geçirilmekte, halk yoksullaştırılıp çaresiz bırakılarak, iradesiz yardıma muhtaç hale getirilerek teslim alınmaktadır. AKP’nin ülkeyi işsizliğe ve yoksulluğa mahkum eden, bölünmenin eşiğine getiren, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapısını değiştirme yolundaki uygulamalarının karşısında tek bir güç ve umut kalmıştır, CHP. CHP’liler bu bilince sahip olmak zorundadır. Yerel yönetimlerde başarılı olmak zorundayız. Seçim kazanmanın başka yolu yoktur. CHP’li belediye başkanları halkın nezdinde umudun, sevginin ve başarının temsilcisi olacaklardır” dedi.

İşbirliği ve dayanışmanın önemini vurguladılar
İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Selahattin Koçdemir, Denizli Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Müjdat İlhan, Çivril İlçe Başkanı Fehmi Oğuz, Yassıhüyük Belediye Başkanı Halil Özonuk, Garipköy Belediye Başkanı Osman Cun, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Çivril Belediye Başkanı İ. Hakkı Arslan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz, İl Genel Meclisi Üyesi Huriye Serim Çağlayan, Acıpayam İlçe Başkanı Ömer Alev, konuşmalarında, yerel yönetim hizmetlerinin yürütülmesinde; iletişim, işbirliği ve dayanışmanın önemini vurguladı.

‘Ekonomik sıkıntılar AKP
yönetiminden kaynaklanıyor’
CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, genel seçimlerin yaklaştığını, herkesin bu sürece katkı koyup çalışmasının çok önemli olduğunu, bu tür toplantıların yararlı olduğunu ve tekrarlanması gerektiğini söyledi. Ertemur, tüm CHP’lilerin çok çalışması gerektiğini, yerel yönetimlerimizin iyi çalışmasının genel seçimlerde başarıyı getireceğini belirtti. AKP’nin halkı yoksullaştırarak sadaka kültürüne alıştırmaya çalıştığını belirten Ertemur, “Yargı bağımsızlığı baltalanıyor. Türkiye, korku ülkesine dönüştü. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, AKP yönetiminden kaynaklanıyor” diye konuştu.

CHP’li vekiller Denizli’yi inceleyecek
Ertemur, ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenen Denizli’nin, tekstil ve sanayideki sorunlarını yerinde incelemek için, önümüzdeki günlerde, çok sayıda CHP milletvekilinin Denizli’ye gelerek, inceleme ve görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Toplantının ikinci bölümünde, ‘Yerey yönetim’ başlıklı panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılan PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. N. Orhan Baykan; belediyelerin alt yapı, içme suyu, kanalizasyon, arıtma, enerji yatırımları konusunu ele aldı. PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Haldenbilen ise kentsel ulaşım, trafik düzenlemeleri, sinyalizasyon, park alanları konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı, belediyelerin hesap ve mali işler konularında, A Grubu Şehir Plancısı Nursel Elbi de imar uygulamaları ve imar planları konusunda açıklamalarda bulunup, sorulara yanıt verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı