REKLAMI GEÇ

CHP’li Basmacı’dan büyükşehire konut sorusu

CHP’li Basmacı’dan büyükşehire konut sorusu

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın ilk icraatı, 7 Haziran seçiminde AK Parti’nin en önemli silahı olan 25 bin toplu konut projesini sorgulamak oldu. Basmacı, bilgi edinme talebiyle Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, “250 lira taksitle konut projesi için belediye meclislerinde alınmış bir karar var mı?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2015 Perşembe, 14:33

CHP Milletvekili Melike Basmacı, seçim döneminde AK Parti’nin çok konuşulan 250 lira aylık taksitle 25 bin konut projesinin peşine düştü. TBMM Postanesi’nden Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazıda konut projesiyle ilgili bilgilenme talebinde bulunan Basmacı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin seçim öncesi açıkladığı 250 lira taksitle konut edindirme projesi için “AKP’nin mi? Yoksa Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin veya ilçe belediyelerin bir projesi mi?” sorusunu yöneltti.

İŞTE O SORULAR
CHP Milletvekili Melik Basmacı’nın Denizli Büyükşehir belediyesi’nden yanıtını istediği sorular şöyle:

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinden hemen önce açıkladığı 25.000 konut projesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ve/veya ilçe belediyelerin bir projesi midir? Yoksa Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim projesi midir?

-Ön talep adı altında toplanan taleplere ilişkin bir sonuca varılmış mıdır?

-Talepçilerin ekonomik durumuna ilişkin belirlenen kıstaslar nelerdir?

-Büyükşehir Belediyesi ve/veya ilçe belediyelerinin meclislerinde hâlihazırda veya öncesinde buna ilişkin alınmış bir karar var mıdır?

-Bu projenin mali kaynağı nedir?

-Ayda duyurulduğu üzere talepçilerden alınacak 250 liralar neyin karşılığıdır?

Projenin uygulanacağı konut alanları belirlenmiş midir?

-Kamuoyunda muhalefet partilerinin de bu projeye destek vereceklerini açıklamasına rağmen, bugüne kadar neden hala proje hayata geçirilememiştir?

-Bu proje bir Ar-Ge veya bir istatistik çalışması mıdır? Yoksa fiilen uygulanabilirliği hangi şartlarda mümkündür?

Yorumlar

erkan   -  Bağlantı 10 Temmuz 2015, 11:04

alaycı bir yaklaşım ile değilde gelin bu projeyi hayata geçirelim birlikte daha güzel işler yapalım desenizde birazcık halkı düşünseniz ben size soruyorum hemde chp ye oy vermiş birisi olarak sizde neden bir proje yok. siz halktan ynamısınız yoksa ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı