REKLAMI GEÇ

CHP’li belediyelerde asgari ücret 1500 TL

CHP’li belediyelerde asgari ücret 1500 TL

Hükümet yeni asgari ücreti 1300 lira olarak uygulamaya başladı, CHP’li belediyeler ise partilerinin 1 Kasım seçimleri öncesi asgari ücret vaadi olan 1500 lirayı uygulamaya başladı. CHP’li Buldan Belediyesi en düşük işçi maaşını 1550 lira üzerinden uygulamaya başladı, Bozkurt ve Bekilli ise gerçekleştirilecek ihalenin ardından yeni düzenlemeyi başlatacak.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2016 Perşembe, 12:04

CHP’nin 1 Kasım seçimleri öncesi vatandaşlara vaat ettiği 1500 liralık asgari ücreti uygulamaya başladı. Türkiye genelinde başlayan alternatif asgari ücret uygulamasına Denizli’deki CHP’li belediyeler de katıldı.

BULDAN’DA EN DÜŞÜK ÜCRET 1550 TL.
Buldan Belediyesi, bünyesinde çalıştırdığı işçilerin maaşlarını yeniden düzenledi. Yapılan son düzenlemeyle, bekar personelin maaşı bin 550 lira, 2 çocuklu bir çalışanın maaşı ise, çocuk yardımı ile birlikte bin 595 liraya yükseltildi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların ağır olduğunu belirterek, göreve geldikleri günden bu yana, hizmet alımı kadrosunda (taşeron) çalışanların maaşlarını daima asgari ücretin üzerinde tuttuklarını ifade etti.

Başkan Gülbüy, “Ülkemizde yaşam koşulları her geçen daha da zorlaşıyor. Her şeye sürekli zam geliyor. Belediyemizin bütün olanaklarını zorlayarak, taşeron kadrosunda çalışan 46 işçimizin maaşlarını, 2014 yılında bin 100 lira, 2015 yılında bin 300 lira olarak ödedik. 2016 yılı içinde en düşük maaşı, bin 550 liraya çıkardık. Bu rakam, iki çocuklu bir çalışan için ise, bin 595 lira olacak. Belirlenen ücrete, mesai ücreti dahil değil” diye konuştu.

Başkan Gülbay, çalışanların alın terine büyük bir saygı duyduklarını belirterek, “Ben emekçilerin alın terine saygı duyan bir partinin mensubuyum. Gerek 7 Haziran 2015 ve gerekse 1 Kasım 2015 seçimlerinde, Genel Başkanımız, asgari ücreti bin 500 lira yapacağı vaadinde bulunmuştu. Biz CHP’li belediyeler olarak bunu gerçekleştirdik. Olanaklarımız ölçüsünde, çalışanlarımızın daha iyi yaşayabilmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi.

BOZKURT İHALEYİ ÖNÜMÜZDEKİ AY YAPACAK
Denizli’nin bir başka CHP’li belediyesi Bozkurt’ta da asgari ücret 1500 lira olarak uygulanacak. Taşeron işçiler için ihale hazırlığında olduklarını ve çalışmayı Mart ayında yapacaklarını belirten Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, belediye olarak 1300 liralık asgari ücreti uygulamayacaklarını, işçilerin maaşlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi vaat ettiği gibi 1500 liraya yükselteceklerini söyledi.

BEKİLLİ DE İHALE HAZIRLIĞINDA
Denizli’de CHP’li 3. belediye olan Bekilli’de de yeni ihale hazırlıkları sürüyor. Kısa süre önce yaptıkları ihalenin iptal edildiğini ve yeni ihale için bekleme süresine girdiklerini dile getiren Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, çalışmanın bu ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Belediye olarak her zaman asgari ücretin üzerinde bir maaş sistemi uyguladıklarını dile getiren Başkan Başkafa, “Yeni düzenlememiz de asgari ücretin üzerinde olacak. Yeni belirleyeceğimiz fiyat 1500 TL civarında olacak” dedi.

Yorumlar

zeynelkan   -  Bağlantı 5 Şubat 2016, 09:57

Hatta Şimdi Tum CHP Lİ İşveren Arkadaşlarda Yanındaki Çalıştırdıkları İşçi Arkadaşlara Maaşlarını en 1500tl yapalarını öneriyorum.Görelim bakalım

ref ref   -  Bağlantı 4 Şubat 2016, 13:34

zaten CHP nin sayesinde 300 tl zam. yoksa akp oy almak için yaptı bu işi lakin elk. su gaz ulaşım bakkal çakkal herşeyde zam var bizim paralar çoktan eridi asgari ücretin yanında.. asgari ücret 1500 tl nin altında olmamalıydı..

hakkımı yiyenlere haram olsun   -  Bağlantı 4 Şubat 2016, 13:29

AKP li DESKİ de en düşük maaş anca 1300 tl oldu. yüksek maaş alan arkadaşların ki 100 tl anca fark etti. yani zirvedekiler paraya mani derken işçilerin hakkını yiyen gene tepedikiler.. İşçinin hakınını yiyenin iki yakasındadır elimiz ahirette..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı