REKLAMI GEÇ

CHP’li Çapar’dan büyükşehir belediyesine ayetli afiş tepkisi

CHP’li Çapar’dan büyükşehir belediyesine ayetli afiş tepkisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki bilbaordları Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci afişleriyle donatmasına CHP’den tepki geldi. CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bekir Çapar, ayet örneğiyle yaptığı eleştiride “saçıp savuranlar şeytanın kardeşleri olmuşlardır” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2015 Pazartesi, 14:59

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin bakanlık görevine getirilişinin 1. yıldönümü dolayısıyla kentteki bilboardları kutlama ilanları ile donatmasına CHP’den tepki gecikmedi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bekir Çapar, yaptığı açıklamada, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca, kentimizin ana arterlerinde bulunan bilbaordlara Sayın Bakan’ın portresi ve bakanlığının birinci yılı kutlamasına ilişkin mesajları içeren afişlerle donatılmasını aşırı ve kibir ile israfçı bir anlayışın nişanesi olarak görüyoruz” yorumunu yaptı.

ÇOK SERT SÖZLER
Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki tüm bilboardlara kutlama afişleri asılmasına eleştirisini ayetli örneklerle sürdüren Çapar, “Kuran-ı Kerim’de (Furkan Suresi) belirtildiği gibi, ‘saçıp savuranlar şeytanın kardeşleri olmuşlardır. Şeytan ise rabbine karşı nankördür’ denilmektedir” ifadesini kullandı.

BUNLARI SORDU
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı kamuoyunu bilgilendirmeye çağıran CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bekir Çapar, şu soruları yöneltti:
1-Her ne kadar tarafımızca inandırıcılığı tartışmalı olsa da 61. Hükümetin başı sayın Ahmet Davutoğlu, tasarruf amacıyla plaket verilmesi törenlerini dahi yasaklarken, kentimizin her noktasına asılan pankartlı kutlamayı hangi tasarruf anlayışıyla izah edersiniz?

2-Sayın Bakan’ın yaş günü de aynı şekilde kutlanacak mıdır?

3-Daha önceki dönemlerdebakanlık yapan, en son Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini ifa eden Selma Aliye Kavaf için neden böyle bir kutlama yapılmamıştır?

4-Bilbaordlara asılan afişlerin maliyet bedeli kaç paradır?

5-Bilbaordlara asılan pankart ve afişler için Büyükşehir Belediye Başkanlığına veya bu bilbaordları kiralayan şirkete ödeme herhangi bir ödeme yapılmış mıdır?

6-Bilbaordlara asılan pankart ve afişler için Büyükşehir Belediye Başkanlığına veya bu bilbaordları kiralayan şirkete ödeme yapılmamış ise bedeli hemşehrilerimizden nasıl alınacaktır?

7-Ödeme yapılmış ise kim tarafından kaç para ödenmiştir?

8-Sayın Bakan, paralel yapı ile ilgili beyanında saflıktan bahsetmiş ve bu saflığın kullanıldığı yönündeki beyanları ulusal ve yerel basına yansımıştır. Bu şekildeki bir kutlamanın bu beyanla bir ilgili olabilir mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı