REKLAMI GEÇ

CHP’li Demir, ‘kibirli tek adam’dan bıkan AKP’lilerden de oy istedi

CHP’li Demir, ‘kibirli tek adam’dan bıkan AKP’lilerden de oy istedi

CHP’li Adil Demir, mağdur edildiğini belirterek, “Adil Demir’in mağduriyetine çare vardır. Başta partililerim olmak üzere özellikle bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş, AKP’de tek adamlıktan, kibirden bıkmış hemşehrilerim, mütedeyyin kardeşlerim benim mağduriyetimi gidereceklerdir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2011 Salı, 13:32

CHP’de yapılan ön seçimde, Adil Demir, milletvekili adaylığı sıralamasında 3’üncü sıraya oturmuştu. Ancak, YSK’nın, CHP’nin Denizli’de kontenjan kullanmasının zorunlu olduğuna ilişkin kararının ardından, CHP İlhan Cihaner’i kontenjandan aday göstermiş ve böylece ön seçim sonucundaki listede yer alan isimler, birinci sıra haricinde birer basamak geriye kaymıştı. CHP Denizli 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Adil Demir, parti binasında yaptığı basın toplantısında, bu durum nedeniyle kendisinin mağdur olduğunu belirterek, başta CHP’liler olmak üzere, AKP’de kibirli tek adamdan bıkan AKP’lilerden, CHP’ye oy vererek mağduriyetini gidermelerini istedi.

“Tek adam idaresine, kibre yeter gari”
Basın toplantısı sırasında ‘kibirli tek adam’ diye bahsettiği kişinin adını hiç söylemeyen, ancak bu tanımla, AKP Denizli 1. Sıra Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci’yi kasteden Adil Demir, “Denizli’de korumasız gezmeyen kibirli bir zat, tek adam havasında ‘Denizli çiftlik, kendisi kahya’ misali keyfince dolaşıyor. Plansız yapılan işler, Denizli’de yaşayan halkın ruh halini bozdu. Yollarımız yapboz tahtasına döndü. Kaynaklarımız çarçur ediliyor. Denizli’nin insanı ihale alamıyor. Bu işlerde çalıştırılmıyor. Kamu İhale Kanunu ile kaynaklarımız tüketiliyor. Denizli’de insan kalmamış gibi bütün ihaleler, dışarıdan gelen müteahhitlere veriliyor. Toplu ulaşım, dışarıdan gelen firmaya veriliyor. Denizli esnafı kan ağlıyor. Yollar, caddeler keyfi düzenleniyor. Patronu yabancı alışveriş merkezlerinden başka ne yapıldı? Denizli’nin tapusu yabancı sermayeye veriliyor. Bir Teras Park hemşehrimize aitti, yapmadıklarını bırakmadılar. Şimdi de kalkmış, CHP’nin adaylarına ‘teneke bağlama’ gibi seviyesiz sözler sarf ediyor. Bu, korkunun açığa vurulmasıdır. Korkunun ecele faydası yoktur. Kibirli tek adam, Denizli’den kaçmaya hazırlanıyor. Kibirli tek adam, kendi partisinde bile birçok değerli hemşehrilerimizin siyaset hayatına engel oldu. Başka AKP’li hemşehrilerim olmak üzere tüm Denizli’nin insanı bu kibirli zata dur demelidir. Bu zat varsa AKP’nin diğer adaylarına ne gerek var? Körlenmeye, tek adam idaresine, kibre yeter gari” dedi.

“Sorumlu, AKP ve YSK’nın dar yorumudur”
Ön seçim süreci ve sonrasında YSK’nın aday sıralamasına ilişkin kararından bahseden Demir, “Bildiğiniz gibi CHP, Denizli seçim çevresinde 10 bin üyesi ile seçim yaparak milletvekili adaylarını belirledi. Partililerim, ‘Adil Demir çalışkandır. Hiç seçim kaybetmez” diyerek 3. sıraya getirdi. CHP Genel Merkezi, Denizli ön seçimlerini dengeli bulup, 2. sırada kontenjan kullanmadı. 3 arkadaşın şikayeti ile YSK, şimdiye kadarki kararlarına aykırı olarak, demokrasiyi daraltan bir yorum ile hukuka ve adalete aykırı bir kararı, oy çokluğu ile verdi. ‘Ön seçime uyamazsın, madem 2. sırayı ayırdın. Kontenjan kullanmaya zorunlusun. Kontenjanı ön seçime katılmış adaylardan kullanamazsın’ anlamında garip bir karar verdi. Bu karara CHP Genel Merkezi ile adaylar Adil Demir, Kazım Arslan ve Melike Basmacı Kayhan olarak düzeltme talebinde bulunduk. Ancak YSK, karar düzeltme talebimizi de oy çokluğu ile reddetti. Bugün itibariyle, 12 bağımsız adayı da veto etti. Ülke gündemini karıştırdı. İstediği her yasayı çıkartan AKP iktidarı, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunlarında, 9 yıldan bu yana değişiklik yapmadı. Bu kararların sorumluluğu AKP iktidarınındır.CHP Genel Merkezi, YSK’nın kararından dolayı zorunlu olarak Denizli’de 2’nci sıra kontenjan adayını kullandı. Eğer kullanmasaydı, Denizli’de CHP seçime giremezdi. Çünkü yasa böyle düzenlenmiş. Böylece benim sıram, 3’ten 4’e kaydı. Bunun sorumluluğu seçim yasalarını değiştirmeyen AKP ve YSK’nın dar yorumudur” diye konuştu.

Başta CHP’liler olmak üzere ‘kibirli tek adam’dan bıkan AKP’lilerden oy istedi
CHP’nin Denizli’deki milletvekili aday sıralamasında, 3’üncü sıradan 4’üncü sıraya kayması nedeniyle, “Oturup ağlayacak, dizimizi dövecek değiliz” diyen Adil Demir, kendisinin mağduriyetine çare olduğunu dile getiren Demir, “Çare, milletimizdir. Çare hemşehrilerimdir. Başta partililerim olmak üzere özellikle bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş, AKP’de tek adamlıktan, kibirden bıkmış hemşehrilerim, mütedeyyin kardeşlerim benim mağduriyetimi gidereceklerdir. Bunun için CHP’ye oy vereceklerdir. Buna gönülden inanıyorum” dedi.

10 yıllık baro başkanlığını, ayrım yapmadığının teminatı olarak gösterdi
‘Bizde yandaş değil, vatandaş vardır’ düşüncesinde bir Denizlili olduğunu ifade eden Demir,“10 yıllık baro başkanlığımda, hiçbir ayrım yapmadan 24 saat hizmet eden deneyimim, ayrım yapmadığımın teminatıdır.Hemşehrilerim, ‘sivil, demokratik, kişi hak ve özgürlüklerini güvence altına alan, Cumhuriyet’in modernleşme projesi olduğu’ anlayışında, yeni anayasa yapma iddiasındaki TBMM’de görev yapmak üzere Adil Demir’i Ankara’ya gönderirlerse, mahcup etmeyeceğime Denizli adının tarihe yazılmasına katkı koyacağıma emin olsunlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı