REKLAMI GEÇ

CHP’li gençlerden suç duyurusu

Karaman’da Ensar Vakfı’na ait yurtlarda kalan küçük çocuklara tecavüz ve cinsel istismar iddialarının yankıları sürüyor. CHP Denizli Gençlik Kolları üyeleri Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği yöneticileri ile olayda dahli ve kurusu bulunanların cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu. CHP Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Abuşaha, suç duyurusundan önce yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yüksendi, istifasın istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2016 Perşembe, 14:54

Karaman’da küçük yaştaki 45 çocuğa cinsel istismar ve tecavüz iddialarına tepkiler artarak sürüyor. CHP Denizli Gençlik Kolları üyeleri de olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Fiili işleyenler ve ilgili kamu görevileri, küçüklerin bakım yükümlülüğünü üstlenmiş kişiler, Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’nin yöneticilerinin cezalandırılması için kamu davası açılması taleplerini dilekçeyle ileten CHP’li gençlerin hedefinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da vardı.

RAMAZANOĞLU’NUN BAKANLIĞI DÜŞMÜŞTÜR
Suç duyurusuyla ilgili açıklama yapan CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Abuşaha, 81 ilde eş zamanlı olarak olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun “Bir kereden bir şey olmaz” dediğini ifade eden Abuşaha, “Bu sözleri sarf eden bu şahsı tanımıyoruz. Ramazanoğlu’nun bakanlığı düşmüştür. Derhal istifası gerekiyor” dedi.

Çocuk istismarlarının olmadığı, bombaların patlamadığı bir dünya için çalıştıkların dile getiren Abuşaha, Ramazanoğlu’nun açıklamalarını Türk halkının vicdanına bıraktıkların kaydetti.

SORUŞTURMA BİR KİŞİ İLE SINIRLI OLAMAZ
Soruşturmanın sadece cinsel istismar iddiasıyla tutuklanan kişi hakkında yürütüldüğünü belirten Abuşaha, “Halbuki istismar fiilinin mağduru küçükler, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Bu kişilerin çocukların yaşadığı istismarı bilmemeleri düşünülemez. Bu kişilerin üst düzey devlet yetkilileri ile olan yakın ilişkileri sebebiyle korunduğuna dair bir algı oluşmakta ve hukuk devletine olan inancı zayıflatmaktadır” dedi.

TOPLU HALDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
CHP’li gençler açıklamanın ardından hazırlanan dilekçeleri imzalayarak, toplu halde suç duyurusunda bulundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı