REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca Çevre Bakanı’na doğa katliamını sordu

CHP’li Karaca Çevre Bakanı’na doğa katliamını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Marmaris’i ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, “Marmaris’e gitmişken Okluk Koyu’ndaki israf saray inşaatı uğruna kesilen on binlerce ağacı, doldurulan sahilleri ve yok edilen doğayı da gördü mü?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2018 Salı, 16:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sert tepki.

Bakan Kurum’un, Çevre Bakanı olduğunu hatırladığını ve Marmaris’in yolunu tuttuğunu belirten Karaca, “Deniz kirliliğinin önüne geçmek için Muğla ve Marmaris Belediyelerimizin yaptığı çalışmaları kendi başarılarıymış gibi anlattı, birkaç caretta caretta yavrusuyla fotoğraf çektirdi ve saray tarafından memur edildiği asıl işi olan emlakçılığa geri döndü” dedi.

Ziyaret nedeniyle yazlık sarayı gündemine alan Karaca, “Kendisine soralım: Marmaris’e gitmişken Okluk Koyu’ndaki israf saray inşaatı uğruna kesilen on binlerce ağacı, doldurulan sahilleri ve yok edilen doğayı da gördü mü? Kıyılar dahil 27 bin futbol sahası büyüklüğünde imara açılan arazinin neden olacağı yıkımdan önce doğa harikası Gökova Körfezi’ne de bir uğrasaydı vicdanı sızlar mıydı? Marmaris’in cennet köşelerinden Okluk Koyu’ndaki önceki Cumhurbaşkanlarının yaz tatillerini geçirdiği 4 oda ve 1 salondan oluşan 230 metrekarelik mütevazi konutu yıkarak yerine inşa edilen Yazlık Saray AKP’nin israf ve kul hakkı üzerinden sağladığı iktidarının sembolü olmuştur. 13 bin 166 metrekare kapalı inşaat alanına sahip, 300 odalı, 65 hektara yayılan israf saray 10 bin 966 metrekarelik deniz dolgusuyla hem ormanlarımızı hem de kıyılarımızı yok etmeye and içmiş bir iktidarın ülkemizde bıraktığı kara bir leke olarak kuşaklar boyu hatırlanacak” dedi.

“BAKAN BEY SAMİMİYSE GÖKOVA’DAKİ SİT HATASINDAN GERİ DÖNSÜN”
İnternet üzerinden haberlere yasak getirerek israf saray inşaatı için kesilen 50 bine yakın sığla ve çam ağacının halktan saklamaya çalışıldığını ifade eden Karaca, “Sarayın duvarlarını yeşile boyayarak neden oldukları katliamı gizleyebileceğini sanıyor. Tüm bu yıkımın baş sorumlusu olan Cumhurbaşkanı’nın Bakanı olarak Caretta Caretta yavrularıyla fotoğraf çektirmeniz; ülkemizin kıyılarına, ormanlarına karşı işlenen suçların ortağı olduğunuz gerçeğini bizlere unutturamayacak. Eğer 16 yıllık yıkıma daha fazla ortak olmayacağım derseniz; gelin geçen yıl SİT statüsü düşürülerek imara açılan Marmaris’in Gökova Körfezi’ndeki 21 bin 618 hektarlık alanı tekrar 1. derece SİT alanı ilan edelim. Ülkemizin doğası 16 yıllık iktidarın israfla ve rantla ayakta tuttuğu ekonominin ağır sonuçlarıyla karşı karşıyadır. ‘Millet Bahçeleri’ vaadi bile ülkede doğayı ve şehirleri karşı karşıya bıraktıkları korkunç tablonun bir itirafıdır. Bakan Bey’in emlak pazarlamacılığı ve halkla ilişkiler çalışmaları yerine etkili ve sorumlu politikalara vakit ayırması gerekmektedir. AKP’nin yarattığı bu enkazı kaldırmak için belediyelerimiz aracılığıyla uyguladığımız sorumlu ve etkili politikalara destek olmak isterse Bakan Bey’e Cumhuriyet Halk Partisi olarak kapımızın her zaman açık olduğunu bir kez daha hatırlatırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı