REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca dolu felaketini Meclis’e taşıdı

CHP’li Karaca dolu felaketini Meclis’e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Pamukkale, Sarayköy ve Acıpayam’da yaşanan dolu felaketini Meclis’e taşıdı. Karaca, çiftçilerin tüm ürünlerini kaybettiğini belirterek, “Borçlar faizsiz 2 yıl süreyle ertelenmeli, TARSİM şartı aranmaksızın zarar karşılanmalı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2020 Perşembe, 15:55

Pamukkale, Sarayköy ve Acıpayam’da yaşanan yoğun yağmur ve dolu ekili alanlarda büyük zarara yol açtı. 3 ilçenin birçok mahallesinde çiftçi tarladaki ürünlerinin büyük bir bölümünü kaybetti, kara kara düşünmeye başladı.

Çiftçilerin içinde bulunduğu durumu ve dolunun yarattığı hasarı Meclis’e taşıyan CHP’li Karaca, üreticilerin taleplerini dile getirdi.
Karaca, “Doğa talanı çiftçilerimize büyük zarar vermeye devam ediyor. Pamukkale’de Akköy, Gölemezli, Çeşmebaşı, Kavakbaşı ve Develi mahalleleri ile Sarayköy’ün Ada ve Tosunlar Mahallesi’ndeki pamuk tarlalarının tamamı dolu felaketi nedeniyle perişan olmuş durumda. Yine Acıpayam’ın Darıveren, Dedebağ ve Köke mahallelerinde sel ve dolu nedeniyle biber, kavun, karpuz üreticileri ürünlerini tamamın kaybetti” dedi.

Çiftçilerin beklentilerini de dile getiren Karaca, “Borçların en az 2 yıl faizsiz ertelenmesi ve tarsim şartı aranmaksızın zararlarının karşılanmasını talep ediyorlar. Dilerim bir daha böyle afetler yaşanmaz, çiftçilerimize geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı