REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca: Esnaf Bakanlığı kurulmalı

CHP’li Karaca: Esnaf Bakanlığı kurulmalı

Esnaf ziyaretlerinde kapanan işletmelerin sahiplerini dinleyen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Esnaf Bakanlığı kurulmalı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2021 Cuma, 11:11

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de pandemide işyerleri kapanan kahvehane ve kafe sahiplerini ziyaret etti. Aylardır kepenkleri kapalı esnaf, destekten yoksun olmalarının sıkıntılarını ve beklentilerini CHP’li Gülizar Biçer Karaca’ya anlattı.

ESNAFIN SORUNLARINI YOK SAYIYORLAR
Meserret Sokak’ta işletme sahiplerini dinleyen, Kahveciler Odası’na ziyarette bulunan Gülizar Biçer Karaca, bir dokundu bin ah işitti. Kiralarını ödeyemediklerinden, evlerine ekmek götürmekte zorlandıklarını ifade eden esnaf, stopajların yüksek olduğundan, pandemide cezanın kendilerine kesildiğinden, masrafların arttığından, esnafın sorunlarının yok sayıldığından yakındı.

MÜZİSYENLER EVE EKMEK GÖTÜREMİYOR
“Denizli’de 20 bine yakın müzisyen var, ekmeğini sadece bu işten kazanıyordu” diyen müzisyenlik yapan yurttaş ise bu konuda seslerini duyurmak için eylem yaptıklarını, eylemin de polis tarafından engellendiğini hatırlattı, “sesimizi duyun” dedi.

FEDAKARLIĞI ESNAF DEĞİL DEVLET YAPMALI
Yanlarında çalışan elemanların parasını ödemekte güçlük çektiklerini, sosyal güvenlik primlerini ödeyemediklerini, açıklanan paketlerden yararlanamadıklarını, basit usüle tabi olmaları halinde esnafın destekten yararlanabilmesi nedeniyle pek çok esnafın da bu noktada mağduriyetler yaşadığını belirten esnaflar, fedakarlığı vatandaştan bekleyen devletin bu fedakarlığı yapması gerektiğini ifade etti.

ESNAF BAKANLIĞI KURULMALI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “esnafın stopajı kaldırılmalı, lütuf değil hak olarak destekler sunulmalı, Esnaf Bakanlığı kurulmalı” sözlerini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar’da 32 Milletvekili ve PM üyesinden oluşan CHP heyeti olarak 2 gün boyunca esnafları dinlediklerini, ülkenin dört bir yanında benzer sorunlar yaşandığını hatırlattı. Geçici ve yetersiz yardımlarla esnafın ayağa kalkamayacağını söyleyen Gülizar Biçer Karaca, “Kalıcı adımlar atılmalı, esnafın pandemideki mağduriyetleri giderilmeli. Halka sırtını dönen, taleplerine kulak tıkayan iktidar milletvekilleri saray kapılarında el pençe divan durmayı bırakıp, hemşehrilerimizin taleplerine cevap vermeli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı