REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca: Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

CHP’li Karaca: Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Medeni Kanun’un kabulünün yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2022 Perşembe, 10:27

17 Şubat’ın Medeni Kanun’un kabulünün yıldönümü olduğunu belirten Karaca, “Medeni Kanun’un kabulüyle, kadınlar özgür ve eşit birey olma hakkını elde etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu kazanımlar nedeniyle teşekkür ve şükranlarımızı sunuyor, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Karaca mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Medeni Kanun’un kabulünün yıldönümünde ne durumdayız? Kadınların ve kadın hakları mücadelesinin kazanımları ne durumda? Üzülerek ifade etmek isteriz ki; iktidar cenahı, erkek akıl, kadın hakları alanında elde edilmiş hakları, kazanılmış hakları, Medeni kanunla elde edilmiş tüm hakları teker teker elimizden almaya çalışmaktadır. Bu hakların en önemlilerinden biri Adalet Bakanı değişikliğiyle tekrar gündeme getirilen nafaka hakkı… Nafaka haktır. Kadınlar medeni kanunla elde ettikleri, başta nafaka olmak üzere hiçbir hakkından vazgeçmeyecektir. Medeni kanunla elde ettikleri kazanımları elinden almaya kalkanlara da gereken cevabı kadınlar en kısa sürede verecek.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı