REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca Yeşilyuva’da esnafı dinledi

CHP’li Karaca Yeşilyuva’da esnafı dinledi

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yoğun bir tempoda seçim çalışmalarını sürdürüyor. Günün her saati farklı bir bölgede vatandaşlarla bir araya gelen Karaca’nın son durağı, can çekişen ayakkabıcılığın merkezi Yeşilyuva oldu. Tüm olumsuzluklara rağmen direnen ve ayakta kalmaya çalışan esnafın sorunlarını dinleyen Karaca, “Yeşilyuva’nın sorunlarını yakından biliyorum. CHP iktidarında esnaf kurtulacak, sektör yeniden canlanacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2015 Çarşamba, 11:34

Ziyaret ettiği her ilçede, bölgenin sorunlarını yerinde gözlemleyen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın adresi bu kez Acıpayam’dı. CHP’li Vekil, Yeşilyuva’da geçimini ayakkabıcılıktan sağlayan esnafın derdini dinledi.

YAŞAM SAVAŞI VERİYORUZ
Yeşilyuvalı ayakkabı ustası Kemal Çakır, ayakkabı diyarı Yeşilyuva’nın kaderine terk edildiğini belirterek, tam anlamıyla yaşam savaşı verdiklerini söyledi. Son beş yılda her şeyin daha da kötüye gittiğini belirten ayakkabı ustası Çakır, dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

Çakır, “Halimiz ortada. Son 5 yıldır işler daha da kötüye gitti. Mecburen fason üretime dönmek zorunda kaldık. Yanımızda çalışan çıraklarımız gitti. Bırakın maaş ödemeyi, primlerimizi bile yatıramaz hale geldi. Yakında işyerimi kapatmak zorunda kalacağım. En fazla bir yıl dayanabilirim. Çoğu zaman prim borcumuzu ödeyemiyoruz, sağlık güvencesinden de yararlanamıyoruz. Teşvik verilmesini, bu işin desteklenmesini istiyoruz. Ürettiğimiz ayakkabıları satabileceğimiz pazar imkanlarının yaratılması gerekiyor” dedi.

denizli-gulizar-bicer-karaca-acipayam-yesilyuva-ic

KOMİK DURUMA DÜŞÜYORLAR
Toplumun büyük kesiminin olduğu gibi hükümetin yanlış politikaları nedeniyle küçük esnafın da bitme noktasına geldiğini anlatan Karaca, yaşananların tek sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.

Karaca, “Esnafı bitir, borç batağına sürükle, önlem alma, prim borcunu ödeyemeyen esnaf, doktora bile gidemesin, eşi-çocuğu da borç gerekçesiyle sağlık imkanlarından yararlandırılmasın. Bu sistemi getiren kim? Yaşanan sorunlara, sağlık hizmeti bile alamayan esnafa sırtını dönen kim? CHP’nin projelerine gülerken aynısını vaat etmeye başlayan kopyacılar kim? 13 yıldır tek başına iktidar olan ama hiçbirini yapmayan hükümet. Tek başına iktidarda olup da esnafın belini kıran, yandaşlarını palazlandıran hükümet, onca yıldır yapmadığını şimdi yapma sözü vererek komik duruma düşüyor” dedi.

ÇÖZÜM CHP
“Yeşilyuvada ayakkabıcılığın yeniden canlanması için çözüm CHP, umut CHP” diyen Vekil Karaca, esnafı kurtaracak projeleri anlattı.

Karaca, “Prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayarak, esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlayacağız. Adil rekabet ortamı sağlayarak esnafı koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz. Esnafa sadece mali değil, stratejik destek de vereceğiz. Esnafın rekabet gücünü artıracak iş modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağız. Organize sanayi bölgelerinde Meslek Eğitim Merkezleri ve Meslek Liseleri açacağız. Çırak ve kalfaların SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesini mümkün kılacağız. Esnaf ve KOBİ’lerin sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı